De Begeleide Omgangsregeling (BOR) is een nieuwe activiteit van Humanitas Amstelland, waarbij ouders een steuntje in de rug krijgen als zij besluiten uit elkaar te gaan.

Zulke ouders blijven wel via hun kinderen met elkaar verbonden, redeneert Humanitas. Uit onderzoek blijkt, dat het goed is voor de ontwikkeling en het sociaal-emotioneel evenwicht van kinderen als die contact met beide ouders houden.

Goed gaan

En ouders willen natuurlijk dat het goed gaat met hun kind, ook na een scheiding, zegt de organisatie. Maar soms lukt het ouders toch niet goede afspraken te maken of verloopt het contact tussen ouder en kind moeizaam. Getrainde BOR-vrijwilligers van Humanitas begrijpen wat daarbij komt kijken en bieden tijdelijke ondersteuning bij het opbouwen van een omgangsregeling. Zij gaan daarbij uit van de mogelijkheden van de ouders en de behoeften van een kind.

Uit elkaar?

Voor wie in de inschreven situatie terecht is gekomen kan contact opnemen met Sophie van Schieveen (BOR-Coördinator Humanitas) via: s.vanschieveen@humanitas.nl. Zij fungeert tijdens het hele traject als vaste contactpersoon en verbinder tussen ouders, vrijwilliger en verwijzer. Van Schieveen wijst de best passende vrijwilliger toe die gedurende enkele maanden betrokken blijft. Samen zetten zij het kind dat de dupe dreigt te worden centraal bij de omgang. Meer informatie over het project is te vinden op de website van Humanitas Amstelland.

Vrijwilligers gezocht

Overigens zoekt Humanitas ook nog BOR-vrijwilligers. Meer informatie over het project is te vinden op de website van Humanitas Amstelland. Of neem contact op met Sophie van Schieveen (BOR-Coördinator Humanitas) via: s.vanschieveen@humanitas,nl.

Humanitas Amstelland is sinds de jaren 70 actief in de gemeentes Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer en Ouder Amstel en biedt activiteiten binnen de thema’s Thuisadministratie, Opgroeien en Opvoeden. Kijk voor meer informatie op de site www.humanitas.nl/afdeling/amstelland/.

 

Humanitas
De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie, met meer dan 700 activiteiten, die verdeeld zijn over zes thema’s: Eenzaamheid, Verlies, Opvoeden, Opgroeien, Detentie en Thuisadministratie. Jaarlijks geven 25.000 vrijwilligers zo’n 75.000 mensen het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen, zegt de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.