“Wij volgen de lijn Ben Jonker”, zei sportwethouder Herbert Raat, nadat hij hoorde dat de toenmalige CDA-fractievoorzitter zich tegen de verkoop van de grond aan de Handweg en Poeloever had uitgesproken. De gemeenteraad volgde hem daarin. De gemeente had het verhuurde vastgoed destijds willen verkopen voor woningbouw en de er gevestigde Watersportvereniging Amstelveen (WSA) verhuizen naar de Noordelijke Poeloever, waar ook de waterpadvinders gevestigd zijn.

Dat ging dus niet door. De vereniging en de politiek protesteerden. Donderdag was Raat bij de WSA, samen met raadslid Michel Becker van Actief voor Amstelveen, op bezoek, omdat de vereniging toch wel in de problemen zit en de hulp van de gemeente nodig heeft voor advies, subsidies en financiering.

Bouwen

Niet alleen door de tot ongeveer tachtig leden gehalveerde omvang is de oorzaak van zorgen, maar ook onder meer de bouw op de plek van een vroegere buurman, de ook aan watersport gewijde sportwinkel van Gerhard van Diemen, ook wel Funcenter genoemd. Maar Van Diemen is er niet meer en de nieuwe eigenaar van gronden in de buurt zet daarop panden, die nu de WSA min of meer insluiten.

Kweek

Sinds vorig jaar is er een nieuw bestuur. Voorzitter Casper Lautenbach benadrukt dat bij de WSA de leden op elk gewenst moment boten kunnen huren, terwijl de contributie relatief laag is. Kinderen raken er vertrouwd met water en schepen. Overigens zijn de instructeurs voornamelijk ‘eigen kweek’ van de vereniging en vrijwilligers. Maar de WSA te weinig bekend, vindt bestuursleden. Het terrein aan de Poeloever is drassig en het dreigt te verloederen. Dat zou aandacht van de gemeentelijke afdeling vastgoed moeten hebben, vindt het nieuwe vorig jaar geïnstalleerde bestuur. Het zit wel vol ambities, maar er is geen duidelijk plan, vindt raadslid Becker. Hij wordt overigens binnenkort op zijn wenken bediend, zei het bestuur. “Je kunt hier aan het water van de Poel leuk wonen”, vindt Raat. Maar hij wil de sportvoorziening houden, onder de slogan dat er al genoeg (dure) woningbouwgrond aan de Handweg verloren is gegaan. Maar de vraag is volgens hem wel of ook andere personen dan leden van de WSA er vaartuigen moete kunnen huren. Overigens ziet het bestuur aan die bedrijfsmatige kant ook nadelen. Het moet geen botenverhuurbedrijf worden, vindt de WSA. Aan de andere kant kan men overal boten huren, behalve in Amstelveen. In elk geval moet het terrein veiliger worden, vooral voor kinderen. Daarover waren de wethouder en het bestuur het eens. Er worden op korte termijn afspraken met de vereniging gemaakt, zei Raat. Op basis van een plan van de WSA.

Foto: Op de voorste rij (vlnr): raadslid Michel Becker, wethouder Herbert Raat, bestuurslid  Dennis van den Hoek en voorzitter Casper Lautenbach.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.