Omdat burgemeester Joyce Langenacker daar per 30 januari vertrekt, heeft Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, als waarnemer Joke Geldhof voor Ouder-Amstel benoemd. Joyce Langenacker wordt burgemeester van het veel grotere Zeist (ruim 66.000 inwoners).

Het betekent voor haar een promotie, ook financieel, want Ouder-Amstel had vorig jaar maar ruim 14.000 inwoners. Per 1 februari volgt Geldhof haar voorlopig op.

Najaar

Geldhof wordt waarnemend burgemeester van Ouder-Amstel totdat de procedure voor een nieuwe burgemeester is afgerond. De verwachting is dat in het najaar een nieuwe kroonbenoemde in Ouder-Amstel benoemd kan worden.

Gedeputeerde

Joke Geldhof (1960) was van 2021 tot 2023 heemraad van Waterschap Hollandse Delta in Ridderkerk en verantwoordelijk voor de waterketen, duurzaamheid, energie en innovatie. Van 2011 tot 2019 was zij gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor Water, Waddenzee, Ruimte en Wonen. Vanaf 1999 tot 2011 was zij lid van Provinciale Staten en D66 fractievoorzitter van de provincie Noord-Holland. Joke Geldhof heeft gestudeerd aan de HTS in Amsterdam en woont ook daar.

2 REACTIES

  1. Als er één stapelbaantje is dan is het wel dat van burgemeester. Elke keer een paar duizend inwoners erbij is geld in het laatje. Overschatte functie voor luie bestuurders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.