Er komt een gratis online training voor kinderen van een ouder met dementie. Die vindt plaats op de maandagen 19 en 26 februari van 19.30 tot 21.30 uur en wordt georganiseerd Mantelzorg  en Meer.

‘Omgaan met dementie’ is de titel van de tweedelige training.

Begrip

Als vader of moeder dementie heeft willen kinderen waarschijnlijk graag weten hoe zij hier het beste mee kunnen omgaan en wat je beter niet kunt doen, vindt de organisatie. “Dementie betekent nogal wat voor iedereen die erbij betrokken is. Begrijpen wat de ziekte met iemand doet en hoe men hier het best op kunt inspelen, is van groot belang.”

De training gaat uit van de belevingsgerichte benadering: Meegaan in de beleving en gevoelswereld van de persoon met dementie. Dit heeft een positieve invloed op het dagelijks functioneren en biedt ruimte voor echt contact met vader of moeder.

De onderwerpen in deze tweedaagse training zijn: Vormen van dementie; Werking van het geheugen; De belevingsgerichte benadering; Wat betekent dit voor jou; Hulpmogelijkheden

Na aanmelding ontvangen deelnemers  via de mail een link voor de online bijeenkomst.  Voor vragen of aanmelden kan men contact opnemen met Mantelzorg en Meer via info@mantelzorgenmeer.nl of 020-5127250

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.