De Dorpsraad van Nes aan de Amstel is er pertinent tegen dat er een nieuw kassencomplex komt met daarbij vijftig parkeerplaatsen aan de Amsteldijk 181 c en d. Dat moet een oud, kleiner, kassencomplex vervangen, omdat provincie Noord-Holland, gemeente en eigenaar het niet eens konden worden over eerst daar geplande woningbouw.

De Dorpsraad had die liever, en heeft dat gedurende de procedure meermaals laten weten, gezien. Dan zouden jonge mensen in het dorp kunnen blijven, is de redenering over de lange en ingewikkelde geschiedenis van de plannen.

Negatief advies

Tijdens de laatste Dorpsraadsvergaderingen werd zowel door de raad zelf als door de publieke tribune tegen de nu aan de orde zijnde plannen geprotesteerd. Dat doen, volgens de Dorpsraad, ook de Nessers over het algemeen. In november werd een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de herbouw van de kassen achter een woning aan de Amstel ingediend. De Dorpsraad, officieel adviesorgaan van de gemeente, schreef een negatief advies daarover aan B en W. “Tijdens de DR vergadering van 12-12- 2023 en recent op 9-1-2024 hebben veel inwoners hun ongenoegen over deze ontwikkeling uitgesproken en zijn er veel vragen naar voren gekomen over de impact die een mogelijke realisatie van dit kassencomplex met zich mee zal brengen”, meldt de raad in die brief.

Verkeer

Ook is de Dorpsraad beducht voor de invloed van de moderne kassen op het aantal verkeersbewegingen op de Amsteldijk in de vorm van personen- en vrachtwagens. “De huidige infrastructuur is hier niet op ingericht wat veel schade aan het weglichaam en de dijk zou kunnen veroorzaken en ook de verkeersveiligheid kan aantasten”, schreef de Dorpsraad aan B en W. Hij vindt dat een groter kassencomplex ook niet bij het karakter van de Nes en de zichtlijnen op de Bovenkerkerpolder past. Kernpunt van de dorpsvisie wordt het vermeerderen van woningbouw, voorspelt de raad. En jonge mensen wonen nu eenmaal niet in kassen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.