Wie met de sinds zondag, ter vervanging van de sneltram, rijdende bus 55 naar Station Zuid wil, kan het schudden. Althans als hij van Bankrashof komt. Het voor die bus verantwoordelijke GVB zegt, na ellenlang wachten, het ook niet precies te weten. Als alternatief wordt door de klantenservice geadviseerd het maar via de landelijke website 9292 voor openbaar vervoer aan de weet te komen.

Maar die geeft aan dat men zich naar de halte Oranjebaan moet begeven. Die is van Connexxion, maar mogelijk werken de bedrijven qua haltering samen. Wie zich naar de door 9292 aangegeven halte begeeft, ziet de bus voordat die de halte bereikt voor zijn neus rechtsaf slaan. Er is ook een halte Bankrashof, maar ook daar pleegt bus 55 voorbij te rijden. Nergens staat overigens waar men zijn moet. Ja, de andere kant op, naar de Sacharovlaan wordt na enige nadraag wel duidelijk, maar Station-Zuid – voor trein en metro – is een knooppunt dat kennelijk geen rol speelt bij het GVB.

Er staat bij geen enkele halte aangegeven (in beide richtingen) waar bus 55 stopt. En maar leuteren over service. Ach, misschien weet GVB niet wat dat woord echt betekent.

De gemeente Amstelveen blijkt op de eerste chaotische dag waarop bus 55 reed overleg met het GVB en de Vervoerregio te hebben gehad om naar oplossingen voor de problemen te zoeken.  Problemen die men had kunnen voorzien, onder meer in het drukke verkeer. Openbaar Vervoer blijft een Amstelveens stiefkind.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.