Dinsdag 9 april spelen Ricky Koole, Leo Blokhuis en Ivan Peroti de muziek van o.a.  Louis Armstrong, Fats Domino en The meters bij de voorstelling New Orleans in de schouwburg. Een dag later, woensdag 10 april is daar Casablanca te zien, een gloednieuw muziektheaterstuk naar de filmklassieker met  o.a. Stefan Rokebrand en Jamie Grant.


Leo Blokhuis, Ricky Koole, Ivan Peroti en hun muzikanten nemen de bezoeker mee naar New Orleans, de bakermat van muziekstijlen als jazz, rhythm & blues, soul en cajun. New Orleans is altijd een bruisende smeltkroes geweest van o.a. Franse, Spaanse, Afrikaanse en Haïtiaanse invloeden. Na de succesvolle tournee in 2016 komt de show nog één keer terug. Nieuw is Ivan Peroti, bekend van The Voice en als zanger van Sven Hammond Soul. Gebleven zijn de blazers van K.O. Brass, Trio Ocobar en toetsenist Roel Spanjers.

Filmklassieker Casablanca

Casablanca is een fonkelnieuwe muziektheatervoorstelling, geïnspireerd op de gelijknamige Hollywood-klassieker. Spelen zij dit stormachtige liefdesverhaal zoals het ooit is geschreven? Of neemt hun verhaal een andere wending?

Hoe dan ook, Stefan Rokebrand en Jamie Grant spelen de gedoemde geliefden waartussen de passie oplaait. Een voorstelling die het klassieke verhaal verbindt met de prangende actualiteit en hierop reflecteert. Over een tijd waarin mensen met bootjes uit Europa vluchtten, in een tijd waarin Europa juist toevluchtsoord is. Casablanca als echo naar de toekomst, vol allesomvattende vragen en actuele dilemma’s. De film Casablanca werd ooit genomineerd voor acht Oscars, nu komt het verhaal voor het eerst in een nieuwe bewerking met live muziek naar de theaters.

Theateragenda

Op woensdag 3 april is Javier Guzmans voorstelling Guzmán te zien in Schouwburg Amstelveen. Donderdag 4 april speelt Bram van der Vlugt het prachtige Vogel, in de Kleine Zaal worden eigen ervaringen met racisme vertelt in A seat at the table. Op vrijdag 5 april spelen Waldemar Torenstra en Thijs Rómer in Art, een stuk over vriendschap en speelt Mugmetdegoudentand Sociaal Kapitaal in de schouwburg. Zaterdag 6 april Tsjaikovski’s opera Eugen Onegin door de Staatsopera van Tatarstan. Op zaterdag 7 april twee jeugdvoorstellingen: Roodkapje (3+) en VET Kindercabaret (6+).

Foto boven: scene uit Casablanca. Foto: Karin Jonkers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.