Home Uitgaan en Cultuur Weer Seret Film Festival in Cinema

Weer Seret Film Festival in Cinema

0
100

Van maandag 25 oktober tot en met donderdag 28 oktober is het (Israëlische) Seret International Film Festival voor de zevende keer weer in Cinema Amstelveen met 4 films en documentaires die in de originele versie met Engelse ondertiteling worden vertoond. Met de Cinevillepas zijn alle films gratis te bezoeken.

Het programma ziet er als volgt uit: Maandag 25 oktober om 20.15 uur – de openingsfilm  Sublet. Op die datum wordt ook de openingsreceptie gehouden, die om 19.30 uur begint. Dinsdag 26 oktober draait om 20.00 uur de film ‘Tuning’, gevolgd door op woensdag 27 oktober ‘Here We are’. Op donderdag 28 oktober draait de film ‘Menachem Begin, Peace and War’ om 19.30 uur.

Sublet
Er hangt een gevoel van verlies over Michael, een homoseksuele Amerikaanse reisauteur van middelbare leeftijd die Tel Aviv bezoekt voor een stuk voor de New York Times. Wanneer hij opduikt bij het appartement dat hij heeft geboekt om tijdens zijn reis te verblijven, merkt hij dat de plaats erg bezet is.

Tuning
In het hart van het Centraal Station in Tel Aviv staat een vleugel. Die waakt over het verkeer dat van en naar de haven rijdt en lijkt alles vanuit zijn eigen gezichtspunt te horen en te zien. Daar, op de meest bruisende plek, stelt deze piano mensen in staat hun koptelefoon af te doen en deel te nemen aan iets magisch dat geen woorden vereist.

Here We are
In de van Nederlandse ondertiteling voorziene film ‘Here We Are’ is de gescheiden vijftiger Aharon gestopt met werken om zich volledig te wijden aan de zorg voor zijn autistische zoon. Samen leiden ze een harmonisch leven, maar Uri is bijna volwassen en zijn moeder vindt dat het tijd is dat hij begeleid gaat wonen om onafhankelijker te leren leven.

 Menachem Begin, Peace and War
Deze krachtige film werd geproduceerd ter herdenking van de 40ste verjaardag van het vredesverdrag tussen Israël en Egypte en geeft een verrassend en onbekend portret van de zesde premier van Israël.

Met een Cinevillepas zijn alle films gratis toegankelijk. Alleen bij de openingsfilm zit een toeslag.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle titels, tijden en data.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.