Voor ouderen die bang zijn te vallen wordt dinsdag 7 november in wijkcentrum Pluspunt aan de Smeenklaan 1 de training ‘In Balans’ gegeven, opdat men vallen voorkomt.

De valpreventie-training wordt verzorgt door Participe en kost € 45, inclusief een werkboek.

Opgeven

De training is volgens de welzijnsorganisatie bedoeld voor zelfstandig wonende mensen van 65+ die moeite met opstaan vanuit uw stoel of bed. Met eenvoudige oefeningen wordt men sterker én wordt het evenwicht verbeterd, zegt Participe.

Dat het ‘maar’ € 45 kost, komt volgens de organisatie door subsidie van de gemeente. Men moet zich dient zich vooraf op geven via www.participe-amstelland.nu/valpreventie-in-balans-najaar-2023, waar men ook informatie vindt, of  via 020-5430441 en cursus@participe.nu

1 REACTIE

  1. Belachelijk dat je hier nog €45,— voor moet betalen. Men zou eens moeten berekenen hoeveel men bespaart als maar 1 oudere niet valt door zo’n cursus. En dan alles meerekenen; operatie, ligdagen, fysio, huishoudelijke hulp, WMO en eventueel gemiste werkdagen.
    Toen ik op mijn 55 e mijn heup brak door een val van mijn fiets, was ik een half jaar uit de roulatie, zeker 50 fysiobehandelingen gehad , 2 maanden thuiszorg en nog langer huishoudelijke hulp. En dat is maar 1 persoon. Bij elkaar zeker zo’n €35.000,—. Daarmee kun je al zeker 600 ouderen die cursus geven. En dan nog zeuren over €45,—

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.