Dit najaar verplanten scholieren honderd bomen in de herfst van de zogeheten ‘Bomenschool’ aan Langs de Akker naar andere locaties. Dat gebeurt onder meer op de Nationale Boomfeestdag.

Op de Bomenschool staat trouwens al ruim 1500 bomen, overigens veel minder dat er in opdracht van de gemeente ten behoeve van de verbreding van de A9 zijn gekapt.

Boomfeestdag

Wethouder Floor Gordon (Groen en Natuur- en Milieueducatie) bracht twee weken geleden een bezoek aan de Bomenschool en constateerde dat er

bomen staan die nog maar een paar jaar geleden zijn geplant door Amstelveense kinderen. Enorm verrassend hoe hard de jonge, inheemse bomen zijn gegroeid, vond ze. “Daarom gaan we honderd bomen alvast verplanten met basisschoolleerlingen tijdens de viering van de Nationale boomfeestdag, die dit jaar in Amstelveen plaatsvindt.”

Opgroeien
‘Opgroeien met bomen’ is het thema van de landelijke viering van de Nationale Boomfeestdag 2023 die woendag 15 november in Amstelveen plaatsvindt. Tijdens die dag planten kinderen zo’n 200.000 bomen en struiken door heel Nederland. De gemeente en Stichting Nationale Boomfeestdag zijn druk bezig met de voorbereidingen van de viering.

Bomenschool
De Bomenschool is een lokale kwekerij van de gemeente waar kinderen bomen kunnen planten en in het voorjaar en najaar les krijgen over het ecosysteem en verzorging van de bomen. De Bomenschool heeft twee locaties in Amstelveen: Langs de Akker 1 en het complex van schooltuin Bankrasflora aan de Jeanne d’Arclaan.

Foto: Wethouder Gordon en boomverzorger Sjaak Tessel.

2 REACTIES

  1. Dit is de wethouder van D66 die (mede)verantwoordelijk is voor het kappen van gezonde bomen ten behoeve van extra autoverkeer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.