Er komt geen hospice in Amstelveen. De Stichting Hospice Amsteloever heeft na vele jaren de moed opgegeven en acht vooral de gemeente daarvoor verantwoordelijk. Zij verwacht niet dat de bouw aan de Lindenlaan of elders ervan op korte en middellange termijn plaats vindt.

Ook zijn door het langdurige uitstel de bouw- of verbouwkosten enorm gestegen. Het initiatief dateert al van 2016.

Handtekening

Na een gezamenlijk zoektocht naar een geschikte locatie door de stichting en de gemeente werd tenslotte de bouw van een Hospice op een kavel aan de Lindenlaan toegewezen. “Eén handtekening verwijderd van de start van de bouw van de Hospice Amsteloever”, zegt de stichting. Maar die overeenstemming met de gemeente dateert van de verkiezingstijd voor de gemeenteraad in 2022. Toen werd men het eens over de aankoopprijs per m2 van de aangewezen kavel, het bouwontwerp van het Hospice. Maar de ene handtekening die tot de bouw zou leiden onder de “Intentieovereenkomst grond aankoop Gemeente Amstelveen” kwam er niet.

Kinderdagverblijf

De gemeente zou volgens de stichting de bouwgrond aan de Lindenlaan aan haar Amstelveen verkopen. Maar omdat daar bij nader inzien daar ook een kinderdag verblijf moest komen, waren een herindeling van de beschikbare kavels,  nieuwe procedures en een jarenlange vertraging van de bouw van een hospice onontkoombaar, zegt de stichting. In overleg met Amstelring zocht zij nog naar een nieuwe locatie, maar ook dat bleef zonder resultaat. “Gezien het gehele traject van zeven jaar, alsmede een groot aantal onzekerheden die door de politieke keuzes zijn ontstaan heeft het bestuur uiteindelijk moeten besluiten het initiatief van de realisatie van de Hospice te staken”, meldt de stichting. Alle sponsoren zijn inmiddels op de hoogte gebracht en de eerder ontvangen sponsorbedragen zijn teruggestort.

Vrienden

Het bestuur van de Stichting “Vrienden van de Hospice Amsteloever” zegt de ontstane situatie uitermate te betreuren en bedankt een ieder die zich in de afgelopen zeven jaar “als sponsor, belangstellende of in een andere
hoedanigheid het initiatief tot de realisatie van een Hospice in Amstelveen heeft ondersteund.” Gehoopt wordt door de initiatiefnemers dat ook  paragraaf 1.9 “we maken ruimte voor een hospice” in het coalitieakkoord “Warm hart voor Amstelveen” ooit bewaarheid wordt.  Het startkapitaal voor de realisatie van een Hospice in Amstelveen, afkomstig van de Theo Jansen MOC-Stichting, zal weer terug worden gestort. Het komt volgens de initiatiefnemers dan ter beschikking van het financieel ondersteunen van andere “goede doelen initiatieven” in de lokale gemeenschap.

2 REACTIES

  1. Dit is toch de totale hufterigheid dat er geen hospice is voor 6 tot 10 terminale patiënten in een stad van 90.000 inwoners, waar wel plaats is voor miljoenenvilla’s en een Cobra á raison van een miljoen per jaar.
    Dit duidt toch op een totaal gebrek aan beschaving. De gehele politiek van links tot rechts zou zich hier rot voor moeten schamen.
    Waar een wil is , is een weg. Dan schuift men maar eens wat procedures terzijde . Andere zaken kunnen er ook doorheen gejast worden . Dit is gewoon onwil.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.