Het kunstgrasveld van Roda ’23 in Bovenkerk is begrotingstechnisch min of meer tussen de wal en schop gevallen, zegt sportwethouder Herbert Raat. Daarom heeft hij, vooruitlopend op de financiële verslaglegging over het tweede halfjaar (zogeheten Tweede Tijdvak 2023), al vast de melding aan de gemeenteraad gedaan dat er bijna zes ton voor dat veld is uitgegeven.

RODA was trouwens niet de enige voetbalvereniging die met zogenoemde calamiteitsproblemen kampte. Ook Sporting Martinus op Overburg ontbeerde een kunstgrasveld. In de door de gemeenteraad vastgestelde sport- en beweegnota stond dat de ‘knelpunten’ konden worden opgelast door extra kunstgrasvelden.

RODA ‘23

Hoewel de raad medio vorig jaar de kredietaanvraag daarvoor als hamerstuk goedkeurde, ontstond enige wrijving bij Martinus met AmstelveenSport over het tempo van realisatie. Overigens werd in het betreffende voorstel van B en W ook de aankondiging gedaan om ook voor sportpark Bovenkerk een krediet aan te vragen voor een kunstgrasveld middels de Perspectiefnota.

Overburg

AmstelveenSport kreeg, als bedrijf dat het voor de gemeente regelt, de opdracht beide kunstgrasvelden zo optimaal mogelijk te realiseren. Dat voor Martinus kwam kort na de vorige zomer klaar en dat in Bovenkerk is in deze zomer aangelegd, gelijktijdig met de renovatie van het pupillen kunstgrasveld. Maar dat van Martinus voldoet niet helemaal aan de eisen van de KNVB. De uitloopstrook achter het doel bleek te smal. De KNVB gaf tot 1 januari dispensatie en de leverancier van het veld zorgt voor aanpassing, zegt Raat.

“Zoals ook in het ‘Strategisch meerjarenplan Sportaccommodaties 2023-2026’ opgenomen hebben wij dit capaciteitsvraagstuk binnen de mogelijkheden tot tevredenheid opgelost”, schrijft hij aan de raad. De behoefte aan een kunstgrasveld on Bovenkerk en de intentie om daarin te voorzien was volgens hem al langer bekend en breed gedragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.