Zowel de openbare als de christelijke en islamitische basisscholen hebben besloten er een nieuw toelatingsbeleid op na te houden. Voor 23 scholen van vijf schoolbesturen verloopt het toewijzen van plaatsing nu op dezelfde manier in Amstelveen en Ouder-Amstel voor kinderen die na 1 september 2020 zijn geboren.

Het betekent dat die kinderen nu op een school in de buurt kunnen en daarin voorrang krijgen op verder weg wonende kinderen. Overigens kunnen de ouders wel kiezen uit vier scholen, want wie bijvoorbeeld een aanhanger is van bijvoorbeeld christelijk onderwijs wil vaak niet dat zijn kind naar een openbare school gaat.

Voorkeur

Volgens de schoolbesturen is nu voor elk kind de bassischool van voorkeur gewaarborgd. De onderwijsbesturen besturen van Amstelwijd (openbaar), Amstelland (r.k. en protestant), Geert Groote School of Understanding in Buitenveldert en IBS Elif Noord-Holland (islamitisch) zijn dat overeen gekomen. Ouders van de betreffende kinderen krijgen een brief in Amstelveen en Ouder-Amstel. Er is een website van de gezamenlijke schoolbesturen: www.basisscholenamstelveen-ouderkerk.nl.

1 REACTIE

  1. Ik zou toch graag eens het aantal kinderen willen vergelijken dat naar een Christelijke school gaat met het werkelijk aantal christelijke kinderen. In de praktijk is daar behoorlijk verschil tussen. Zo heb ik seculier joodse kinderen gekend die naar een RK basisschool gingen waar een jaar later moslimkinderen werden geweigerd, omdat die school vol zou zijn.
    Laat ik het maar gewoon zeggen. Vele ouders tellen bij de bezichtiging van een school gewoon het aantal gekleurde koppies in een groep en kiezen dan voor die school waar ze de minste zien, terwijl dat niets hoeft te zeggen over de kwaliteit van onderwijs dat daar wordt gegeven . Of ze kijken naar de uitstroom naar het vwo , wat ook totaal niets wil zeggen.
    Zo heb ik persoonlijk meegemaakt dat in diverse achterstandswijken scholen door de inspectie als excellent werden omschreven, terwijl die een zeer hoog percentage leerlingen hadden van niet Nederlandse afkomst die na een paar jaar monitoring op het vo ook goed terecht waren gekomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.