Er wordt door Participe Amstelland en gratis training gegeven op maandag 6 mei (09.30 tot 12.00 uur) over omgaan met dementie. Een klein gebaar kan voor iemand die daaraan lijd het verschil maken, vindt de wegzijnsorganisatie. De training wordt gehouden in Ontmoetingspunt Kastanjelaan aan de Kastanjelaan 21.

In Nederland krijgt één op de vijf mensen dementie, zegt Participe. ‘Op dit moment zijn dat er al ruim 280.000 en de verwachting is dat dit zal stijgen naar 550.000 in 2040.’

Vriendelijk

Een van de meest voorkomende vormen van dementie is Alzheimer. Dat treft vooral ouderen. Participe Amstelland zegt te willen bijdragen aan het meedoen van mensen met dementie, ondanks hun ziekte. In samenwerking met Alzheimer Nederland organiseren Participe daarom trainingen ‘Samen Dementievriendelijk’ voor vrijwilligers en andere inwoners.

Herkennen

Tijdens de training leert men dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen. ‘Leer hoe je met een klein gebaar verschil kunt maken voor iemand met dementie’, zegt de welzijnsorganisatie. ‘Het is voor hem of haar belangrijk zo lang mogelijk te kunnen blijven meedoen in de maatschappij. We willen niet dat zij stoppen met activiteiten omdat ze onzeker worden door de dementie en thuisblijven. Daardoor vereenzamen ze en dat gun je niemand.’

Aanmelden via de QR- code op https://www.participe-amstelland.nu/trainingen-samen-dementievriendelijk of mailen naar info.amstelland@participe.nu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.