Tijs van Lieshout (55) is per 1 oktober de nieuwe commandant van de Brandweer Amsterdam-Amstelland. Hij is de opvolger van Leen Schaap, die overigens bij velen van onder meer het personeel niet in de smaak viel, en werd aangesteld door het bestuur van Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland.

Van Lieshout is momenteel Algemeen Directeur van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant en voorzitter van de landelijke Raad van Directeuren Veiligheidsregio’s. Burgemeester Tjapko Poppens Amstelveen, dat onder het korps valt, schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat Van Lieshout een lange staat van dienst binnen de brandweer heeft.

Modernisering

Hij was onder meer Regionaal Commandant bij Brandweer Gelderland Zuid (tussen 2003 en 2006) en van Veiligheidsregio Limburg-Noord (tussen 2014 en 2017). Ook heeft hij verschillende (ad interim) rollen vervuld in veiligheidsorganisaties, zowel bij overheden als in het bedrijfsleven.

“Tijs van Lieshout heeft de opdracht de ingezette koers van modernisering van de brandweer verder voort te zetten”, meldt Poppens. “Het bestuur van de veiligheidsregio ziet in hem een brandweercommandant met zeer brede ervaring op het gebied van veiligheid, die in staat wordt geacht de volgende fase in het complexe moderniseringsproces van de brandweer tot een open, flexibele en diverse organisatie tot stand te brengen.”

De Ondernemingsraad van Brandweer Amsterdam-Amstelland heeft positief geadviseerd over de aanstelling van Tijs van Lieshout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.