Dinsdag 30 april om 13.45 vertoont Cinema Amstelveen voor de allerlaatste keer de documentaire Gerlach, over akkerbouwer Gerlach van Beinum, al dertig jaar boer onder de rook van Schiphol in Amstelveen-zuid. Zijn over hem gemaakte film door de regisseurs Aliona van der Horst en Luuk Bouwman werd als Beste Nederlandse Film gekozen op IDFA (Internationaal Documentaire Festival Amsterdam).

Los daarvan zendt KRO-NCRV de film uit op tv op donderdag 30 mei (22.20 uur, NPO 2).

3100 bezoekers

Gerlach draaide ook in Cinema Amstelveen en heeft in die bios inmiddels met 3.100 James Bond ver achter zich gelaten als best bezochte film ooit.  James Bonds ‘No Time to Die’ trok 2200 bezoekers. Voor deze laatste vertoning komt Gerlach van Beinum nog één keer naar Cinema Amstelveen. Hij is ook aanwezig bij aanvang en na afloop van de film om even na te praten over dit onverwachte maar verdiende succes. Overigens trok de film in Nederlandse bioscopen al meer dan 25.000 bezoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.