Op woensdag 3 mei start bij Mantelzorg en Meer weer eens een cursus tijdens kantooruren. De cursus wordt namelijk op de woensdagen 15, 22, 29 mei en 5, 12,19, 26 juni en 3 juli (8 bijeenkomsten) gegeven van 10.00 tot 12.00 uur. Wie dan ook werken moet, heeft pech. De cursus is deze keer bestemd voor mensen die rouwen om het verlies van hun dierbare voor wie zij langere tijd hebben gezorgd.

Opnieuw inhoud geven aan het leven na het overlijden van een naaste valt niet mee en zeker niet na een lange periode van zorg, zegt de organisatie.

Rouwmantel

De cursus ‘Rouwmantel’ maakt mantelzorgers bewust van wat het zorgen met ze heeft gedaan en kan ook helpen om het rouwproces beter te begrijpen. Hij wordt gegeven op het kantoor van de organisatie aan de Dr. Willem Dreesweg 2.

In de cursus halen deelnemers samen mooie en minder mooie herinneringen op en krijgen ze de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Er wordt informatie gegeven en over het algemeen is de cursus gericht op het doorbreken van isolement en het verminderen van gevoelens van eenzaamheid en zinloosheid. Daarnaast (her)ontdekken en vergroten deelnemers hun eigen kracht en regie. Naast een rouwtherapeut is er een medewerker van Mantelzorg en Meer aanwezig. De cursus is bestemd voor ex-mantelzorgers in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn en in Ouderkerk aan de Amstel.

Meer informatie opvragen en aanmelden kan via www.mantelzorgenmeer.nl, info@mantelzorgenmeer.nl of 020-512 7250.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.