Nu de vakanties voor de deur staan verwacht de gemeente een run op paspoorten en identiteitskaarten, die dit jaar verlopen, van veel inwoners. Daarom adviseert zij tijdig een nieuwe aan te vragen. De gemeente verwacht komende maanden extra drukte en wijst er op dat twee maanden van tevoren al een bezoek aan het raadhuis is in te plannen. Zo weet men zeker op tijd het nieuwe reisdocument te hebben.  Inwoners van wie hun paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) verloopt, hebben een brief van de gemeente ontvangen met het verzoek een afspraak te maken om deze te verlengen. Een nieuw reisdocument aanvragen kan alleen persoonlijk en op afspraak.

Verruimde openingstijden

Inwoners worden verzocht daarvoor naar de website van Amstelveen te gaan (amstelveen.mijnafspraakmaken.nl) of te bellen met (020) 540 49 11. Om alle aanvragers te kunnen helpen zijn de openingstijden van de Balie Documenten tijdelijk verruimd. Van 1 mei tot 16 juli is die ook open op dinsdagavond. Daarnaast is het belangrijk dat men goed voorbereid naar de afspraak in het raadhuis komt. Dat maakt dat de afspraken sneller verlopen. Men moet onder meer het paspoort of de identiteitskaart meenemen. Heeft men beide  dan allebei meegenomen worden, samen met een recente kleurenpasfoto. Vijf werkdagen na de aanvraag ligt het nieuwe document klaar. Men kan betalen met pin.

Voor een kind moeten beide ouders (online) schriftelijk toestemming te geven voor de  aanvraag. Het kind moet aanwezig zijn bij het aanvragen en ophalen van het reisdocument. Alle informatie over het aanvragen van een reisdocument staat op de website www.amstelveen.nl onder ‘regelen en aanvragen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.