Op 17 juli brengen kinderen van 13:30 tot 14:30 hun digitale ideeën tot leven met de Micro:bit. Er is dan weer een zogenoemde Maakplaats in de bibliotheek aan het Stadsplein, die de hele zomervakantie lang in het teken staat van de ruimte.

Elke woensdagmiddag twee workshops voor verschillende leeftijden zoals het bouwen van een eigen maanrobot of het wandelen op de maan met behulp van het green screen.

Het is 50 jaar geleden dat de eerste mens voet op de maan zette. De Bibliotheek Amstelveen Stadsplein viert dit met een zomer vol Maakplaats workshop met het thema ‘De Ruimte’.

Van 15:00 tot 16:30 maken de kinderen een eigen film over de ruimte met behulp van de stop-motion techniek. Verder worden er deze zomer maanrobots gebouwd en raketten gelanceerd. Voor info en inschrijven: www.debibliotheekamstelland.nl/maakplaats

‘Mag ik meedoen’

Ook in de bibliotheek: Voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar op maandag 15 juli (11.15 tot 11.45 uur) gratis het muzikale voorleesspektakel ‘Mag ik Meedoen’. Dat doet deze zomer alle vier de vestigingen van Bibliotheek Amstelland aan. Brullende leeuwen en trompetterende olifanten. Eend wil graag meedoen maar met zijn gekwaak maakt hij maar weinig indruk op de grote dieren. De andere voorstellingen zijn op 16 juli in Uithoorn op 21 augustus in Aalsmeer en op woensdag 28 augustus in Amstelveen Westwijk. Kijk op de website voor de tijden. www.debibliotheekamstelland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.