Onderwijswethouder Frank Berkhout (uiterst rechts foto) heeft woensdag samen met drie anderen op de bouwplaats de start gegeven voor de nieuwbouw van het Hermann Wesselink College (HWC). De andere waren rector Bert Kozijn van HWC, directeur Geron Verdellen van SMT Bouw & Vastgoed en bestuurder Duco Adema van de Cedergroep, waartoe het HBC behoort. Met een druk op de knop stelden zij een heistelling in werking en werd symbolisch de eerste paal geheid.

Onder leiding van intern projectleider nieuwbouw Ton Kodde werd een panelgesprek gevoerd over het thema ‘Leerprestaties verbeteren door integraal proces’. Drie stellingen werde aan Berkhout, architect Mathijs Tabbers, Geron Verdellen en Bert Kozijn voorgelegd.

11000 m2

Hermann Wesselink College is een christelijke school voor tweetalig vwo, gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t en telt op dit moment 1.700 leerlingen en 150 medewerkers. Het nieuwe gebouw gaat ruim 11.000 m2 beslaan op de huidige locatie naast de bestaande school, die tijdens de realisatie in gebruik zal blijven.

Parels

De school zegt verschillende ‘parels’ te hebben, die van het nieuwe hart uit kunnen worden bereikt, zoals een Bèta-Lab, maar ook een medialab en een international room. Deze zogenoemde parels geven de toegang tot de diverse onderwijsvleugels.  De nieuwbouw zal naar alle verwachtingen eind 2020 in gebruik worden genomen.

SMT Bouw & Vastgoed is gespecialiseerd in realisatie van onderwijshuisvesting en maatschappelijk vastgoed en naar eigen zeggen specialist op het gebied van Design & Build.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.