De bibliotheek aan het Stadsplein heeft een zomerprogramma. De VakantieBieb-app en de LuisterBieb-app bieden een aantal gratis titels voor zowel leden als niet-leden. Lenen mag tijdens de zomer extra lang en is er een speciaal zomerprogramma voor kinderen en volwassenen.
Dankzij de apps van de Bibliotheek gaat men op reis met duizenden mooie verhalen in zijn koffer. Met de gratis VakantieBieb-app maakt men tijdens de vakantie gratis kennis met digitaal lezen. De app heeft zo’n 50 toptitels en is ook te gebruiken voor wie geen lid is. Via een abonnement bij de bieb heeft men toegang tot de gehele collectie van 27.000 e-books. Voor wie liever de ogen sluit bij het genieten van een verhaal biedt de LuisterBieb-app uitkomst. Koptelefoon inpluggen en naar verhalen als ‘De Buitenjongen’ van Paulo Cognetti luisteren.

Abonnement

Met de nieuwe abonnementsvorm ‘Maandje Bieb’ is het ook mogelijk alleen voor de zomer een lidmaatschap af te sluiten. Kost €4 per maand en is maandelijks opzegbaar. Voor twee euro meer mag men boeken zes weken thuishouden, zonder boetes.

Zomeractiviteiten

Voor volwassenen organiseert de Bibliotheek deze zomer de Zomerschrijftafel, waarbij deelnemers aan de hand van korte opdrachten schrijven over wat er in ze omgaat. Voor kinderen zijn er in juli en augustus extra veel Maakplaats-activiteiten, workshops en voorleessessies. Kijk voor het zomerprogramma op www.debibliotheekamstelland.nl/zomer
Voorkom leesachterstand
Connie Fransen, jeugdspecialist bij de Bibliotheek, heeft nog een belangrijke boodschap voor ouders: “Heb je jonge kinderen? Zorg er dan voor dat je met je gezin lekker veel gaat lezen in de vakantie. Zo voorkom je dat je kind tijdens de zomer achteruit gaat qua leesniveau.” Fransen os vorige maand genomineerd voor beste jeugdspecialist van Nederland. Kinderen kunnen een speciale ‘zomerlees’-bingokaart ophalen in de Bibliotheek waarmee ze worden aangemoedigd om meer te lezen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.