Dit jaar komen meer topsportevenementen in aanmerking voor sponsoring door de provincie Noord-Holland. Het selectiebeleid van de provincie wordt verbreed om zo dit jaar ook relatief onbekende en kleine sporten en sportevenementen te ondersteunen. In 2024 wordt hiervoor 100.000 euro aan het sponsorbudget toegevoegd.

Nieuw is dat nu ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden in aanmerking kunnen komen voor sponsoring.

Gezondheid

Gedeputeerde Jeroen Olthof zegt dat door het verbreden van de provinciale sponsoring voor sportevenementen nadrukkelijk naar de variatie wordt gekeken. “Niet alleen door diverse sporten te steunen, maar ook door het geld goed te verdelen over de Noord-Hollandse regio’s.” Met de extra investering in uiteenlopende topsportevenementen wil Noord-Holland meer mensen in contact laten komen met uiteenlopende sporten in de provincie. Sport is belangrijk voor de gezondheid en verbindt met elkaar, zegt Olthof. “Met deze nieuwe sponsormogelijkheden bieden we sportclubs niet alleen de kans wedstrijden te organiseren of faciliteren, maar krijgen de sporten ook meer aandacht en bekendheid.”

 Evenementen

De provincie Noord-Holland gaat actief op zoek naar evenementen die voldoen aan de nieuwe sponsorvoorwaarden, maar organisatoren kunnen zelf ook contact opnemen als zij denken in aanmerking te komen. Het budget is beperkt, dus organisaties kunnen zich het beste zo snel mogelijk aanmelden. Het gaat daarbij om evenementen die nog in 2024 plaatsvinden. Eind 2024 wordt de maatregel geëvalueerd en bekeken of in 2025 opnieuw geld beschikbaar wordt gesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.