Van dansschool tot woningen, moeten zij gedacht hebben. Waar ooit dansschool Mittelmeijer stond, staat nu een appartementencomplex. Samen met directeur ontwikkeling Paul Rietberg van ontwikkelaar Ten Brinke opende wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening) donderdag (11 april) Rumba Residence aan de Acacialaan.

De nieuwe bewoners waren daarbij aanwezig en konden met elkaar kennismaken.

Koopwoningen

Ten Brinke bouwde er 28 appartementen waarvan 26 appartementen in het ‘middeldure koopsegment’ en twee in het dure segment. Het zijn dus allemaal koopwoningen. Sociale huurwoningen zijn er niet bij. De gemeente meldt wel dat de flats duurzaam zijn. Het nieuwe gebouw heeft een Warmte en koude opslagsysteem (WKO), zonnepanelen en waterdoorlatende parkeerplaatsen door een open bestrating met groen. Dat is allemaal waarvoor Gordon en haar D66-fractie vechten bij de gemeente. Het gebouw aan de Acacialaan heeft duurzame elementen die steeds meer aan belang winnen, zegt de wethouder. In de overspannen woningmarkt, hadden voordat de eerste paal de grond in werd geslagen zich al veertig gegadigden gemeld voor dit project. Overigens komt maar dertig procent van de nieuwe bewoners uit Amstelveen.

 Foto: gemeente Amstelveen

1 REACTIE

  1. Tegen alle leden van de gemeenteraad ( B&W)en zeker die van D66&VVD lees eens goed artikel 22 lid 2 van de Grondwet. Die gaat op voor de GEHELE bevolking in dezelfde mate.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.