Allerlei (culturele) organisaties en bedrijven bieden nu voor de schoolvakanties in mei activiteiten aan. Ook op beweeg- en sportgebied is en wat te doen, meldt AmstelveenSport. Van dat gemeentelijke sportbedrijf ziet het programma er van 26 april tot en met 12 mei als volgt uit.

Het gaat er om kinderen en jongeren te vermaken en meer te laten bewegen, zegt AmstelveenSport.

Koningsdags: discozwemmen

Het programma voor de meivakantie gaat van start op vrijdagavond 26 april met de Koningsdag editie van het discozwemmen. Van 19:00 tot 21:00 uur kunnen kinderen tot 12 jaar kunnen in het golfslagbad van zwembad De Meerkamp terecht. Overigens heeft dat zwembad van maandag 29 april t/m zondag 12 mei aangepaste openingstijden.

Recreatiezwemmen

In de vakantie is er elke dag extra veel recreatiezwemmen in alle baden en in het wedstrijdbad ligt elke middag vanaf 12:30 uur tot 16:00 uur de Jungle Stormbaan, waar jongeren op kunt rennen, kruipen, springen en vervolgens via de glijbaan in het water kunt plonsen. Behalve op vrijdag 3 mei als de kanopolo plaatsvindt. Toegangskaartjes voor het zwembad zijn online te koop.

Beweegbus

De Beweegbus trekt eropuit op maandag 29 april en vrijdag 3 mei, met verschillende sport- en spelmaterialen, waaronder straathockey, voetbal, volleybal, tennis, skaten, frisbee, space scooters, Stepjes / wave boards. Zo wordt buitenspelen nog leuker, denkt AmstelveenSport.  Maandag 29 april van 10:00 tot 11:00 uur is de bus op het plein van CompaNanny aan de Amsterdamseweg 273 en vrijdag 3 mei staat die van 10:00 tot 11:00 uur op het speelveld aan de Schweitzerlaan (tegenover KinderRijk).

 LuchtkussenFestival

Voor peuters  en kleuters is er het PeuterFestival in de Beweegbox. Dat speelt zich af in Turnhal en in de Ben Goudsmithal is het LuchtkussenFestival.

Tijdens het PeuterFestival op dinsdag 30 april zijn er allerlei activiteiten voor peuters. Ze kunnen zich lekker uitleven: springen op springkussens, klimmen en klauteren over obstakels en rollen op de matten, zegt AmstelveenSport.  Dit in twee tijdsblokken: blok 1 van 10:00 tot 12:00 uur en blok 2 van 14:00 tot 16:00 uur. Het Peuterfestival is in de ochtend alleen voor kinderen van 2 tot en met 4 jaar en in de middag zijn ook de broers en zussen 4 t/m 6 jaar welkom. Met deze keer als speciale gasten: Chase en Marshall van Paw Patrol. Woensdag 1 mei is het LuchtkussenFestival. De Ben Goudsmithal staat dan weer vol met luchtkussens en luchtkussenspellen. Het LuchtkussenFestival is voor kinderen van 4 t/m 12 jaar en vindt plaats in drie tijdsblokken van 10:00-11:30, 12:30-14:00 en 14:30-16:00 uur. Tickets voor beide festivals zijn online te verkrijgen.

Jongeren

In samenwerking met Jongerenwerk Amstelveen van de gemeente organiseert AmstelveenSport in de Ben Goudsmithal twee activiteiten speciaal voor jongeren van 12 tot 23 jaar. Een LuchtkussenFestival op woensdag 1 mei van 16:30 tot 18:00 uur en een zaalvoetbaltoernooi op vrijdag 3 mei van 16:00 tot 18:00 uur. Deelname aan beide activiteiten is gratis; van te voren inschrijven is vereist.

Kanopolo

Vrijdagmiddag 3 mei is er tussen 13:00 en 16:00 kanopolo spelen in het wedstrijdbad van zwembad De Meerkamp. Een trainer van roei- en kanovereniging Michiel de Ruyter legt alles uit. Meedoen aan kanopolo is gratis, na betaling van een toegangskaartje voor het zwembad.

Voor een overzicht van alle activiteiten en tijden is te zien op amstelveensport.nl/vakantie-activiteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.