Om het busstation aantrekkelijker te maken, zijn er onderhoudswerkzaamheden maar ook een twaalf meter lange afscheidingswand met kunst. Amstelveners kunnen stemmen via het online participatieplatform Denk Mee Amstelveen voor hun favoriete ontwerp wandschildering.

De moeten kiezen uit twee ontwerpen die al zijn gemaakt door de kunstenaars Irene Brok en Mees van Rijckevorsel.

 Stad als podium

Volgens cultuur- en verkeerswethouder Herbert Raat moet het busstation het visitekaartje van Amstelveen worden. “Naast een grondige onderhoudsbeurt willen we graag iets toevoegen aan het station. ‘De stad als podium’ is ook de titel van onze cultuuragenda met als doel álle Amstelveners in aanraking te laten komen met kunst en cultuur. Daar horen reizigers natuurlijk ook bij.”

 Afscheidingswand

De  muurschildering wordt op een afscheidingswand in de hoek van het busstation (onder de op- en afrit van de erboven gelegen parkeergarage) aangebracht. Die wand is bijna vier meter hoog en, zoals gezegd, twaalf meter breed. De lokale kunstenaars op advies van de gemeentelijke Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) uitgenodigd om op deze wand een kunstuiting te realiseren.

Stemmen

Amstelveners moeten zich bij het oordeel van de commissie neerleggen en kunnen dus alleen uit de twee ontwerpen kiezen. De gemeente roept op een account op het online platform Denk Mee Amstelveen aan te maken en mee te stemmen, wat kan tot 28 april. (denkmee.amstelveen.nl)

Onderhoud

Sinds kort wordt op het busstation intensiever schoongemaakt en is de verlichting verbeterd. Op korte termijn krijgt het plafond van het overdekte deel van het busstation een hogedrukreiniging. Verder vond er een gerichte actie plaats om weesfietsen en fietswrakken te verwijderen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.