Op vrijdag 29 maart (20.00 uur) zal in de Kruiskerk een de Van der Veerelaan 30A een paasoratorium worden uitgevoerd. De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld om de onkosten te kunnen dekken.

Al vele jaren brengt de cantorij van de Kruiskerk, ook dit jaar weer versterkt met gastzangers, op de avond van Goede Vrijdag, een oratorium.

Voortleven

Dit jaar staat een Paasoratorium ‘Het Lam dat ons doet leven’ op de lessenaars. Het is een oratorium in het Nederlands en het is een reflectie op de laatste weken van Jezus op aarde, inclusief zijn kruisdood en zijn voortleven in hoofd en hart van zijn vrienden. Ria Borkent schreef rond de eeuwwisseling de teksten en Dirk Zwart maakte daar muziek bij, soms dramatisch of onheilspellend, soms juichend of juist ingetogen. Steeds echter in een eigentijds idioom. Hij schreef het oratorium voor vierstemmig koor, gemeente, orgel (Jeroen Koopman), trompet (Emile Meuffels), sopraan (Paula Rose) en piano (Wilma Broere). Verteller is ds. Geertien Morsink en de muzikale leiding heeft Henk Trommel (foto).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.