Terwijl door voorbereidend werk het Stadsplein alle lange tijd moeilijk bereikbaar is via de Binnenhof, schijnt de bouw nu pas begonnen te zijn, op de plek van het (ruwweg) voormalige postkantoor. Daar komt extra winkel- en kantoorruimte, die Townhouse wordt genoemd. Wethouder Floor Gordon en Jacques Boelee haven maandag (18 maart) het startsein voor de bouw.

Boelee deed dat namens Townhouse-eigenaar Oranjeveste BV.

Beginproject

De winkel- en kantoorruimtes van Townhouse, gelegen in het straatje richting winkelcentrum entree Binnenhof, worden uitgebreid. De pui van de begane grond en de eerste verdieping, zeg maar van Hunkemöller, komt een aantal meter naar voren. Boven op de uitbreiding komt – ongetwijfeld tot vreugde van Gordon – een groen dak. Tijdens de werkzaamheden is het verbindingssteegje bij entree Binnenhof, tussen Meander en het Stadsplein, afgesloten. Volgens Gordon is dat het eerste bouwproject on het Stadshart dat ook echt de buitenruimte markeert. Er komen de komende tijd meer ontwikkelingen aan, zegt zij. Zoals de uitbreiding van de Rembrandthof en de verplaatsing van de markt naar de Rembrandtweg. “En de vergroening en verlevendiging van het Stadsplein”, zegt Gordon, die behalve wethouder Ruimtelijke Ordening ook die van Groen en Duurzaamheid is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.