Met medewerking van Participe Amstelland opent het Sociaal Steunpunt op vrijdag 3 mei een spreekuur in ‘Het Pluspunt’ aan de Smeenklaan. Het wordt elke vrijdagmiddag van 15.00 tot m16.00 uur gehouden. Dat is volgens de organisatie het gevolg van de groeiende behoefte aan ondersteuning op het gebied van uitkeringen, toeslagen en inkomstenbelasting.

Het Sociaal Steunpunt biedt gratis hulp aan Amstelveners die uitkerings- of toeslagengerechtigden zijn en bij de belastingaangifte.

Bestaanszekerheid

Ook kan men het steunpunt inschakelen voor het aanvragen van DIGID, schuldsanering, kwijtschelding gemeentebelastingen, huisvesting, bijzondere bijstand, minimaregelingen, WMO, verzekeringen enzovoort. “Het is verontrustend dat bijna een kwart van de huishoudens onvoldoende of geen gebruik maakt van de toeslagen waar zij recht op hebben”, zegt de organisatie. “Hierdoor lopen veel mensen geld mis dat van vitaal belang is voor hun bestaanszekerheid.”

Het bestuur vindt dat geen geld waar men recht op heeft moet worden gemist door inwoners. Met het nieuwe spreekuur hoopt het meer mensen te bereiken en te ondersteunen. Voor meer informatie kunnen Amstelveners terecht op website: sociaal-steunpunt-amstelveen.nl of via e-mail info@amstelveensteunpunt.nl, c.q. telefonisch via 06 82082444.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.