Edwin Barentsen in Bovenkerk os dinsdag noemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Tjapko Poppens reikte de versierselen bij die koninklijke onderscheiding uit. Hij kreeg die voor zijn jarenlange inzet voor de Bovenkerkse samenleving.

Hij doet dat sinds de jaren 90 van de vorige eeuw met name voor de heilige Maria Parochie Amstelland.

Fondsenwerving

Hij was lector, werkte mee aan de gebeds- en oecumenische vieringen en verzorgde de communicatie om maar enkele werkzaamheden te noemen. De burgemeester noemde hem ‘de spil en vliegende keep bij het samengaan van de Heilige Geestparochie en de Sint Urbanusparochie’. Ook stond de burgemeester stil bij de belangrijke rol die Barentsen speelde bij de wederopbouw van de St. Urbanuskerk na de brand in 2018, met name op het gebied van fondsenwerving en sponsoring.

Ontmoeting

Barentsen is ook een actieve vrijwilliger bij Stichting Bovenkerk die zich inzet voor het welzijn van wijkbewoners en met allerlei activiteiten, zoals de ‘Warme Kamer’ en het ‘Kleurrijk Leven Café’, ontmoeting tussen bewoners stimuleert. De diagnose Parkinson in 2014 was voor Barentsen geen reden om een stapje terug te doen. Hij werd een drijvende kracht achter de Parkinsonisme Vereniging Nederland en zette in dat kader het onderzoeksproject, de COPIED-studie, op met als resultaat het boek ‘Ommetjes door het Parkinsonbrein’. Verder geeft hij voorlichting en lanceerde hij een dansinitiatief voor mensen met bewegingsbeperkingen.

Burgemeester Poppens omschreef Barentsen als uitmuntende organisator en coördinator en een man met een maatschappelijk hart ‘zo groot als de Urbanuskerk zelf’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.