“Je doet het nooit goed”, zei een van de vrijwilligers. Maar hij beleefde er toch veel plezier en levensvulling aan. Samen met ongeveer tachtig anderen is hij vrijwilliger, in zijn geval als chauffeur, bij de Zonnebloem Amstelveen. Die organisatie bestaat landelijk 75 jaar en dat werd woensdag ook in het Noorddamcenrum gevierd. Burgemeester Tjapko Poppens was er ook en schoof aan de ene tafel na de andere om er de verhalen van ouderen te horen.

Iedereen wilde met hem op de foto, dus dat gebeurde. “Komt u weer op het jubileumfeest ten gelegenheid van honderd jaar?”, vroeg iemand. Het schijnt hem overigens diverse keren gevraagd te zijn. In zijn toespraak gaf hij later antwoord. “Den ben ik zelf deelnemer of vrijwilliger”, zei hij.

Nostalgie

De band op het podium speelde nummers van toen de meeste bezoekers jonger waren. Nostalgische liedjes dus. De burgemeester had het ook over zijn vorige standplaats Wijk bij Duurstede, waar hij kennis had gemaakt met het schip van de Zonnebloem. Er waren in het Noorddamcentrum overigens meer vrouwen dan mannen. En veel rollators. Opeens werd ook duidelijk waarom het in landelijke politieke partijen voor ouderen altijd mis gaat: Omdat iedereen het meent beter te weten en op oudere leeftijd alsnog een politieke carrière voor zich ziet. Maar de Zonnebloem blijft ver van de politiek, hoewel de vrijwilligers menen te weten wat goed voor ouderen is. Misschien had die ene vrijwilliger, zich inspannend om de doelgroep een beter leven te geven, wel gelijk toen hij wist het nooit voor iedereen het goed te doen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.