Men kan dit jaar zaterdag (16.30 uur) meelopen in een optocht met het Passion-kruis naar gebouw De Schakel aan de Essenlaan, waar elke zondag de diensten van de Stadshartkerk worden gehouden. De muzikale paasvertelling ‘The Passion’ is donderdag weer op tv. Een metersgrote replica van het witverlichte Passion-kruis uit het muzikaal-bijbels evenement staat zaterdag (30 maart, Stille Zaterdag) tussen 12.00 en 16.30 uur op het Stadsplein.

Daarna wordt voorbijgangers gevraagd na te denken over loslaten en afscheid nemen, over lijden en zorgen. “Maar ook over hoop en een nieuwe start”, meldt geloven in Amstelveen.

Bezinning

Vandaar dus de processie (optocht) waarin jongeren het kruis dragen naar het gebouw ‘De Schakel’ aan de Keizer Karelweg (ingang Essenlaan). De tocht kan volgens de organisatoren ook een moment van bezinning zijn, om na te denken over de moeilijkheden en de uitdagingen in het leven. De tocht duurt ongeveer 30 à 45 minuten. Iedereen is vrij om aan te sluiten.

Rode Kruis

Wie donderdagavond (Witte Donderdag) gezamenlijk naar de tv-registratie van The Passion wil kijken, is vanaf 20.00 uur welkom in het Rode Kruis gebouw aan Van der Leeklaan 3 in Amstelveen. Het thema van The Passion 2024 is ‘Ik geloof in jou’. Om 20.30 uur start de uitzending vanuit Zeist. De toegang in het Rode Kruisgebouw is gratis, inclusief hapjes en drankjes. Meer informatie op geloveninamstelveen.nl/passion

1 REACTIE

  1. Het thema van The Passion was ‘Ik geloof in jou.’ Misschien hadden ze ook kunnen zeggen: ‘Zij gelooft in mij, zij ziet toekomst in ons allebei’ van wijlen zanger André Hazes senior. Want dat schijnt niet zoveel uit te maken bij The Passion. Het gaat om het spektakel. En Hij moet dan ook nog zeggen ‘Ik geloof in jou’. Tsja. Bij het geloof in Hem wordt weinig meer stilgestaan. Past zeker beter in de multiculturele samenleving van Amstelveen waar het in India christenen onderdrukkende Hindoeïsme en andere religies worden vereerd. Passionately. Dat wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.