Over twee maanden ‘viert’ Museum JAN het honderdste geboortejaar van de inmiddels overleden schilder Anton Heyboer met de tentoonstelling ‘Anton Heyboer – Levenskunstenaar’, die van zaterdag 22 juni tot en met zondag 29 september wordt gehouden.  In de tv-special Tussen Kunst en Kitsch Extra’ doken directeur Marieke Uildriks en Tussen Kunst en Kitsch-expert Willem de Winter ter voorbereiding op de tentoonstelling in de bijzondere wereld van Heyboer en zijn vrouwen.

Want bij het grote publiek werd hij vooral bekend wegens zijn vijf vrouwen, die hij zijn bruiden noemde. Ook gingen ze op bezoek bij Lotti en Joke Heyboer die meewerken aan de tentoonstelling in Museum JAN. Bekijk de hele uitzending HIER.

 Workshop en lezing

Op de Bevrijdingsdag op 5 mei houdt het museum een Familieworkshop. Daar kan men een eigen vrijheidsschort maken. Samen met Amstelveen Oranje organiseert JAN JUNIOR een workshop voor families. In 1945 werd de bevrijdingsrok het symbool van het bevrijdingsfeest na de Tweede Wereldoorlog: een patchwork-rok vol verhalen, herinneringen en levenslessen. Doe mee aan deze oude traditie en laat zien wat vrijheid betekent voor jou. Aanmelden (gratis) hier .

De workshop is overigens niet het einde van de activiteiten in het museum op 5 mei. Om 19:00 uur is er de traditionele vrijheidslezing . Natascha van Weezel spreekt over “Vrijheid of vrede”. De toegang is vrij.

Rabo&Co

In het magazine van de Rabobank, Rabo&Co, staat een artikel over ‘kinderen en glaskunst in Museum JAN’. Marieke Uildriks (foto onder) vertelt wat het museum allemaal te bieden heeft aan kinderen en families. Lees hier hoe de directeur het museum nog aantrekkelijker wil maken voor kinderen.

Op 1 mei wordt er een speciale familieworkshop georganiseerd in Museum JAN voor leden van de Rabobank. Wie lid is van bank en zijn of haar  (klein)kinderen mee wil doen aan een rondleiding en workshop, kan de ledenaanbiedingen op de website van de Rabobank en zich aanmelden.

Foto boven van Marije Kuiper: Behalve de ‘bruiden’ Lotti en Joke van Heyboer (uiterst links en rechts) v.l.n.r. Willem de Winter, Marieke Uildriks en kunstenaar en voormalig directeur van JAN Jan Verschoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.