Kinderburgemeester Milanka – de gemeente weigert de achternaam te noemen – en wethouder Frank Berkhout krijgen vrijdag (26 april) bij boekhandel Venstra om 13.00 uur de eerste exemplaren van het nieuwe kinderboek van Amstelveense schrijfster Monica Penders  ‘Vind ik stom’.

Het grootste deel van de opbrengst gaat volgens haar naar goede doelen als Jantje Beton, dat buitenspeelprojecten voor kinderen creëert.

Zwemmen

“Steeds meer kinderen hebben geen zwemdiploma, omdat zwemles voor hun ouders te duur is,” zegt zij. Een deel van de opbrengst wordt daarvoor gereserveerd. Ook buitenspelen is van groot belang en gebeurt volgens Jantje Beton steeds minder. Daarom gaat een deel van de opbrengst ook daarnaartoe.

Zeven jaar

Penders liet haar boek in eigen beheer drukken. Daarnaast steunen een aantal ondernemers haar project. ‘Vind ik stom’, inmiddels Monica’s elfde boek, gaat over de zevenjarige Thomas. Hij is de jongste in een gezin met vier kinderen. Zijn broers en zusje laten hem een beetje links liggen omdat hij de benjamin is. Op school kan hij niet goed meekomen; hij heeft in de klas geen vriendjes en wordt gepest. Toch zijn er ook bijzondere dingen Thomas’ leven. Op vrijdag gaat hij met zijn moeder naar de markt en mag hij ‘s avonds helpen met koken. Thomas’ grootste plezier is zwemmen. En daar is hij behoorlijk goed in. Het is dan ook op dat gebied dat hij uiteindelijk de aandacht van iedereen op zich weet te vestigen.

“Door de mooie tekeningen van Eline Ulaen is het precies geworden zoals ik het voor ogen had”, zegt Penders. Haar boek is verkrijgbaar bij boekhandel Venstra voor €12,00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.