Er komt een nieuwe basisschool in Middenwaard. De Willem-Alexanderschool, ressorterend onder de christelijke onderwijsgroep Amstelland, verhuist van Orion naar een nieuw te bouwen pand op een terrein tussen Gondel en Groenelaan. In het gebouw komen ook kinderopvang en een gymzaal. De gemeente heeft de plannen voor de bouw, die medio 2027 naar verwachting gereed is, in een  projectnota en een beeldkwaliteitsplan ter inzage gelegd.

Men kan daarop tot en met woensdag 22 mei 2024 reageren. In november hield de gemeente een inloopavond over het voorstel. Volgens haar is het plan daarna aangepast.

KinderRijk

De nieuwe huisvesting is duurzaam, zegt de gemeente. De kinderopvang os van KinderRijk. Oorspronkelijk waren op de plek van de nieuwe school woningen voorzien. Uit de inloopavond kwam de wens naar voren om het groengebied aan de noordzijde van het toekomstige fiets- en voetpad te vergroten, zegt de gemeente. Ook bleek volgens haar een groene zone aan de oostzijde van minimaal tien meter tot de wensen van de wijkbewoners te behoren. ‘De gemeente zorgt daarnaast voor een goede en groene fietsverbinding tussen de Beneluxbaan en de Groenelaan.’

Overleg

Voor deze ontwikkeling stellen de Willem-Alexanderschool, KinderRijk en AmstelveenSport gezamenlijk een programma van eisen op waaraan het nieuwe gebouw en het schoolplein moet voldoen. De gemeente kijkt naar de technische aspecten en laat het multifunctionele gebouw bouwen. Maar het bestemmingsplan moet met het oog op de school wel worden gewijzigd. Het heeft nu woonbestemming. Voor de wijziging ligt nu een concept-projectnota klaar.

Inzien

De concept-projectnota en het bijbehorende beeldkwaliteitsplan zijn digitaal te raadplegen via https://amstelveen.bestuurlijkeinformatie.nl (vergaderingen, gepubliceerde stukken van het college van B en W, 23 april 2024). De gemeente verstuurt een brief aan omwonenden. Reageren kan naar het mailadres bouwprojecten@amstelveen.nl onder vermelding van ‘reactie concept Projectnota Middenwaard / beeldkwaliteitsplan’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.