Op zondag 10 maart om 16.30 uur wordt in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A, muziek van Felix Mendelssohn in een vesper uitgevoerd.

Twee vocale composities van deze romantische componist zullen klinken: Verleih uns Frieden gnädiglich, een gebed om vrede, en Aus tiefer Not schrei ich zu dir, een weergave van psalm 130.

Pasen

De toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig om deze muzikale uitvoeringen in vespers voort te kunnen zetten. De weken vóór Pasen zijn in de christelijke kerk een tijd van inkeer en bezinning. Altijd weer spelen  eeuwenoude teksten hierbij een rol. Teksten, die universeel menselijke emoties verwoorden en ook nu niets aan waarde hebben verloren.

Teksten

De teksten inspireerden door de eeuwen heen dichters tot herdichten en componisten tot aangrijpende muziek. In deze vespers klinkt het negentiende-eeuwse, romantische idioom van Mendelssohn o.a. op de herdichting door Luther van boetepsalm 130. De Vesperscantorij zingt en een instrumentaal ensemble speelt onder leiding van Henk Trommel. Liturg zal zijn ds. Mirjam Buitenwerf – van der Molen uit Leiderdorp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.