Hoewel verreweg de meeste leerlingen (91,9%) voor vervolgonderwijs op de school van hun (eerste) keuze zijn geplaatst gold dat niet voor iedereen die van de basisschool komt. Dat melden B&W aan de gemeenteraad. Het probleem van degenen die niet naar de school kunnen die hun voorkeur had, ligt vooral bij degenen aan wie mavo of havo was geadviseerd en graag naar het Hermann Wesselink College (HWC) of het Amstelveen College (AC) wilden.

Voor die scholen bleken mavo- of havo-kandidaten een voorkeur te hebben boven Panta Rhei of Westplas in Aalsmeer, dat goeddeels uit vmbo bestaat. HWC en AC hadden het voldoende plek en moesten daarom loten. De procedure verloopt door de coronacrisis anders dan in andere jaren, omdat de eindtoets, waarop het advies is gebaseerd, wegviel. In totaal hebben 1818 leerlingen zich hadden aangemeld voor de kernprocedure, die de verantwoordelijkheid van het onderwijs is. Een bescheiden deel (ruim 7%) wordt geplaatst op een school die als tweede of derde keus was opgegeven. Er bleef tenslotte één procent van de leerlingen over. Acht komen er op de school van hun vierde keuze terecht, maar voor enkelen ligt de nieuwe school buiten Amstelland.

Overigens is de doorstroom naar havo van mavo gemakkelijker geworden. Van Panta Rhei en Westplas kan men daartoe naar HWC of AC, waar men dan in overleg met die scholen in de vierde klas komt. Ook is een doorstroom van bijvoorbeeld een brugklas mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.