De ontwerper Joris Hage is bezig met een  wapen en een vlag voor Nes aan de Amstel. Tijdens de Dorpsraadvergadering op 13 februari presenteerde hij dat ontwerp. De Dorpsraad (DR) prees het initiatief, maar lijkt het – op grond van transparantie in de Nesser gemeenschap – nog niet helemaal met het ontwerp eens.

Het ontwerp heeft een historische achtergrond, die zowel de Dorpsraad als de Nesser bevolking aanspreekt, zegt de DR.

Ook Zwarte Kat

Die wil ook zeker aan de slag met Hage. De DR ziet een relatie met de Dorpsvisie en de feesten die geregeld in Nes aan de Amstel worden gehouden. Maar de centrale vraag was ter vergadering of de vlag en het wapen alleen betrekking moet hebben op het dorp Nes aan de Amstel of ook op het hele (Amstelveense) gebied langs de Amstel, dat bijvoorbeeld ook de buurtschap De Zwarte Kat en de Bovenkerkerpolder omvat. Ook in het ‘Nesser Volkslied’ komen die aan de orde.

Discussie

Over dat gebied en het dorp ontstond ter vergadering discussie, die tot gevolg had dat men het over het ontwerp niet met elkaar eens is. De DR laat nu ook de door de publieke tribune aangedragen ideeën en reactie zich inwerken. “We gaan we verder in gesprek met Joris Hage over het vervolgtraject”, meldt de DR. “Pas als we het als DR eens zijn over een ontwerp zullen we dat publiceren. Uiteraard in overleg met Joris Hage.”

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.