De zogeheten Amstelveen Triënnale Talk die donderdag niet doorging wordt nu op vrijdag 5 juli (16.45 uur) gehouden. Kunstenaars praten dan in het Cobra Museum over Kunst in de openbare ruimte en de kracht die te ontdekken. De toegang is gratis maar men moet zich wel opgeven via amstelveen-triennale.nl.

Het is trouwens het laatste weekend van Triënnale, een ook in het Cobra Museum gehouden driejarige expositie van professionele kunstenaars, die in Amstelveen wonen of werken.

Kansen en obstakels

Kunsthistorica Margitte Verwoerdt leidt een gesprek met Theo Tegelaers, expert op het gebied van kunst in de openbare ruimte, en de aan de Triënnale deelnemende Irene Brok en Mehdi Mashayekhi. Het gaat er om welke kansen en obstakels men tegenkomt bij het maken van kunst voor de openbare ruimte en hoe die mensen kan verbinden in een stedelijke omgeving. Ook worden voorbeelden genoemd.

Scheikunde

Theo Tegelaers is bestuurslid en curator bij TAAK, voormalig directeur van W139, en werkte voor Rijksbouwmeester, De Appel en SKOR (Stichting Kunst en Openbare Ruimte). Hij ontwikkelde kunstprojecten in diverse gebieden en werkte samen met kunstenaars zoals Simon Starling, Fiona Tan en Thomas Saraceno.

Mehdi Mashayekhi behaalde een bachelor in toegepaste scheikunde in Teheran en studeerde design aan ArtEZ in Arnhem. Hij verwerkt maatschappelijke problemen in experimentele materialen en vertaalt deze naar objecten, waarbij hij hightech technieken gebruikt voor abstracte kleding, design- en kunstobjecten.

Onderwegdromen

Irene Brok studeerde beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie, na psychologie in Amsterdam en Utrecht. Ze gebruikt verschillende media zoals schilderen, tekenen, sculptuur en tekst om verbindingen te leggen tussen het visuele, het sensitieve en de taal. Haar installaties, zoals de muurschildering ‘Onderwegdromen’ in het busstation van Amstelveen, onthullen onzichtbare dynamieken en creëren ruimte voor vragen en verwondering.

Margitte Verwoerdt is kunsthistorica, adviseur en curator. Haar specialismen omvatten onder andere moderne en hedendaagse kunst, street-art en fotografie.

Sinds 1998 wordt de Triënnale georganiseerd door het Cobra Museum in samenwerking met Museum JAN en Platform. De tentoonstelling geeft een dwarsdoorsnede van de kunstbeoefening in Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.