“Ik hou van spelen, vooral van knikkeren”, zei woensdag wethouder Floor Gordon bij de opening van de grote buitenspeelplaats aan de aan Westhove door een potje te knikkeren. Daar was het speelplein Middachten ingericht. De dag om Amstelveen in beweging te krijgen was georganiseerd door   AmstelveenSport. Gordon zei dat haar vader destijds niet altijd gecharmeerd was haar speelse streken. Maar zei is nog niets van haar enthousiasme daarin verloren, vindt de organisatie. Het was de Amstelveense editie van de Nationale Buitenspeeldag. 

Alle kinderen kregen een spaarkaart waarmee ze bij elke activiteit stempels konden verdienen. Een volle spaarkaart leverde een prijs op, mogelijk gemaakt door JOGG Amstelveen, een samenwerkingsverband met bestuurders en professionals om via gezondheid en gewicht jongeren te begeleiden.

 Dansen

De activiteiten op de Buitenspeeldag waren gevarieerd. Er werd geknikkerd, gevoetbald en gesprongen op een groot luchtkussen. Daarnaast konden de kinderen een uitdagend parcours afleggen met steps en skateboards. De Beweegbus van AmstelveenSport was ook aanwezig met allerlei sport- en spelmateriaal, wat zorgde voor nog meer speelmogelijkheden. Hoogtepunt van de middag was de dansworkshop van Juvat Westendorp, acteur, presentator, danser en choreograaf. Juvat, die ook ambassadeur is van JOGG, betrok de kinderen op een vrolijke manier bij zijn dansworkshop.

Door mee te doen aan de Nationale Buitenspeeldag benadrukt AmstelveenSport het belang van buiten spelen. In een tijd waarin kinderen steeds meer tijd doorbrengen achter schermen, is het cruciaal om hen te motiveren om naar buiten te gaan en actief te zijn, vindt de organisatie. ‘Buitenspelen draagt bij aan hun fysieke gezondheid, sociale vaardigheden en creativiteit.’

Dagen in juni

Op de woensdagmiddagen 19 en 26 juni kunnen kinderen in Amstelveen trouwens van 13.00 tot 16.00 uur meedoen aan AmstelveenBeach op het Stadsplein. de Dan worden de Parkspelen georganiseerd. Wethouder Floor Gordon zei vond het ‘fantastisch’ te zien hoe kinderen genoten. “Ik ben trots dat we in Amstelveen zulke mooie evenementen organiseren”, zei ze.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.