Ruim 2500 bezoekers zijn er zaterdag naar de Amstelveense editie van de nationale Dag van de Bouw gekomen. De gemeente spreekt van een record. -Op het Stadsplein in Amstelveen waren allerlei activiteiten en op de bouwplaatsen van de A9, ter hoogte van de Keizer Karelweg in Amstelveen en de Polderweg in Ouderkerk aan de Amstel, stonden de bezoekers oog in oog met bouwmachines.

Natuurlijk was wethouder Adam Elzakalai er. Die heeft onder meer de A9 in zijn portefeuille. Hij constateerde met vreugde dat er weer meer bezoekers waren dan voorgaande jaren. “Waarschijnlijk komt dit omdat de werkzaamheden aan de A9 steeds bekender worden in de omgeving”, zegt hij.

Begrip

Ook de bouwplaatsen zijn volgens hem goed bezocht. “Zoveel bezoekers mogen ontvangen is extra fijn voor ons want we geven de bewoners en andere geïnteresseerden graag tekst en uitleg over het werk en nemen ze mee in de wereld van de bouw”, zegt Lammert Postma van Rijkswaterstaat. “Mijn ervaring is dat hoe meer mensen er vanaf weten, hoe meer begrip er vaak is voor de  werkzaamheden.”

Fietsen

Er waren ook fietsrondleidingen. Van het Stadsplein vertrokken deelnemers, onder leiding van de inmiddels bekende voorlichters Peter Hollaar en Wilson Jansen, voor een rondleiding langs de werkzaamheden aan de A9. Op woensdag 3 juli vindt de laatste rondleiding voor de zomervakantie plaats met nog een paar vrije plekken. Inschrijven kan via het Online Bezoekerscentrum van Rijkswaterstaat.

 Amstelveen InZicht

 In bezoekerscentrum Amstelveen InZicht kwamen honderden ouders met kinderen om te spelen met grote stapels LEGO en de toekomstige situatie van de A9 te bekijken door een Virtual Reality bril. Kinderen konden ook een Dag van de Bouw kleurplaat inleveren en maken hiermee kans op een prijs, als ze die inleveren voor vrijdag 14 juni bij het belevingscentrum. Kijk voor de actuele openingstijden op www.amstelveeninzicht.nl.

Landelijke viering

 De Dag van de Bouw is een landelijke, jaarlijkse actiedag van Bouwend Nederland. Bouw- en infrabedrijven stellen dan hun bouwplaatsen open voor het Nederlands publiek. In Amstelveen wordt deze dag georganiseerd door A9 aannemer VeenIX, Rijkswaterstaat en de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.