Woensdag (5 juni) hield de kinderraad een zogeheten ‘Samenspeeldag’ op het terrein van kinddienstencentrum Nifterlake. Doel: zoveel mogelijk kinderen met en zonder beperking lekker samen te laten spelen. Er kwamen meer dan honderdvijftig op de Samenspeeldag af.

Wethouders Frank Berkhout, Marijn van Ballegooijen en Herbert Raat speelden samen met Susan Veenhoff, directeur van Ons Tweede Thuis, met de kinderen een wedstrijdje rolstoelbasketbal.

Scholen en dagcentra

Met hun aanwezigheid wilden ze het initiatief van de kinderraad ondersteunen en onderstrepen dat het belangrijk is dat alle kinderen van verschillende scholen en dagcentra elkaar ontmoeten en samen kunnen spelen.

Ons Tweede Thuis, locatie Nifterlake, is een kinddienstencentrum voor kinderen met een beperking. Daarom koos de kinderraad deze plek vol faciliteiten uit. Hij dacht er ook over na welke spellen geschikt zijn voor iedereen en kon zelf ook ervaren hoe het is om bijvoorbeeld op een Duofiets te rijden. Verder was er een ballenglijbaan, (zit)boogschieten, een rolstoelhindernisbaan, springkussen en rolstoelbasketbal. Naast de kinderraad, hielpen Amstelveen Sport, medewerkers van Nifterlake / Ons Tweede Thuis, Uniek Sporten en de gemeente mee aan de organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.