Wel of geen conflict met de gemeente Amstelveen over geld, Aalsmeer blijft wel het bloemendorp bij uitstek, aan het water van de Westeinder Plas. Het presenteert zich op zaterdag 17 augustus met een arrangement vol kunst, bloemen, water en historie. Wie er € 23 voor over heeft, kan het boeken bij het Flower Art Museum aan de Kudelstaartseweg.

Boek het arrangement online.

De dag begint om 10.00 uur in het Flower Art Museum, het eerste museum ter wereld met uitsluitend op bloemen en natuur geïnspireerde hedendaagse. Om 10:30 uur start de rondleiding door het museum. In de kunsttuin op het dak heeft men een uitzicht op de Watertoren en de Westeinderplassen. Op zaterdag 17 augustus is er een grote botanische kunst tentoonstelling met de beste kunstenaars van Nederland op dit gebied.

Tuin

Om 11.30 uur kan men zich bij het museum op laten halen voor een tocht over de Westeinderplassen. Met de Westeinderplassen voor de deur is de boot een heel normaal vervoersmiddel in Aalsmeer. Om vervolgens bij de historische tuin aan wal te stappen, waar men kan lunchen bij het Tuinhuis.

In de Historische Tuin kan men ook meedoen aan een antieke veiling. De Historische Tuin is het levende openlucht tuinbouwmuseum waar men 350 jaar tuinbouwgeschiedenis ontdekt. Van een tentoonstellingskas met oude gereedschappen en gebruiksvoorwerpen tot de corridor vol foto’s. Er is ook een plantenwinkel, een bloeiende botanische tuin, de  veiling ruimte en er zijn verschillende kassen.

Afmijnzaal

Als onderdeel van het Bloemenbelevenis arrangement neemt men deel aan een veiling in de ‘afmijnzaal’, op de houten koperstribune, waar vroeger de kopers via het drukken op knoppen boden op producten. Hier was natuurlijk een veilingmeester bij aanwezig, die is ook hier. Terug in de tijd dus en ervaren hoe het destijds op de koperstribune was.

Seringen

Tijdens een rondvaart over de Westeinderplassen kan men oude seringenakkers zien.  Seringen en Aalsmeer zijn niet los van elkaar te zien. Het unieke in Aalsmeer is namelijk dat seringen hier als snijbloemen worden geteeld op de eilanden van de Westeinderplassen. Met de Westeinder Rondvaart vaart men tussen deze eilanden door en vertellen de schippers tot in detail over de seringenakkers. Naast de seringenakkers, varen deelnemers langs recreatieve eilanden en eilanden vol natuur. Om 15:00 uur word je bij de Historische Tuin opgehaald voor deze rondvaart over de Westeinderplassen om vervolgens rond een uur of 16:30 weer bij het Flower Art Museum afgezet te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.