Kunstconsult aan de Smederij 4 houdt deze zomer weer een verkoopexpositie. Die heet ‘Beestachtig mooi’ (over hoe dieren voor veel 20ste-eeuwse kunstenaars een bron van inspiratie vormden) en wordt zondag 11 augustus om 13.00 uur geopend door kunstenares Dagmar de Kok. Zij licht haar werk is persoonlijk toe.  

De expositie duurt tot en met 15 september. Men kan er veel werken zien en dus kopen. Van aandoenlijke apen van Barend Jordens en Anton Fortuin tot een kleurrijke Memphis eendenlamp van Ettore Sottsass.

Verscheidenheid

In ‘Beestachtig Mooi’ worden dieren op zeer diverse wijze in beeld gebracht door bekende 20ste-eeuwse kunstenaars als Willy Sluiter, Leo Gestel, Frederik Engel, Lambertus Zijl, Hendrik van den Eijnde en Etie van Rees. Apen, pauwen, vissen, paarden, koeien en zelfs fabeldieren komen terug in schilderijen, sculpturen, etsen, glas, zilver en meubels. Door de grote verscheidenheid aan kunstobjecten en de eclectische opstelling is er voor elke kunstliefhebber wat te bewonderen, meldt Kunstconsult.

Keramiek 
De keramische diersculpturen van Dagmar de Kok staan in de spotlights. Mythen, sagen en sprookjes uit verschillende culturen vormen de inspiratie voor haar werk. Met behulp van hedendaagse metaforen geeft De Kok een eigentijdse draai aan eeuwenoude verhalen en verwijst hierbij naar huidige maatschappelijke ontwikkelingen. “Het sprookje staat voor mij symbool voor een vlucht naar de nieuwe wereld, toekomstige voorspoed en misschien zelfs vrijheid van geest,” zegt ze.
Kunstconsult is open op woensdag-, donderdag- & vrijdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur of op afspraak. Finissage: zondag 15 september, 13.00 – 17.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.