In de bibliotheek aan het Stadsplein wordt dinsdag 13 augustus (10.30 tot 12.00 uur) een informatiebijeenkomst gehouden over hoe men een leeskring vormt. Zo’n kring is er om op bijzondere werken uit de literatuur een bijzondere kijk te willen delen met anderen. Verdieping dus.

Tijdens het lezen maakt men in zo’n kring kennis met werelden en personages waar men in eigen leven wellicht zelden of nooit mee te maken heeft. En soms maakt een boek zoveel indruk dat men er graag met andere mensen over zou praten. Daarvoor is het concept ‘De leeskring’ in het leven geroepen. Men begint samen aan een mooi boek en als iedereen het verhaal op zijn eigen manier heeft beleefd, komt de leeskring bij elkaar.

Thema’s

In de leeskring bespreken de leden met elkaar de verschillende thema’s uit het boek en zijn discussiëren bijvoorbeeld over hoe de schrijver zaken bedoeld heeft of over hoe de personages in de verschillende situaties hebben gehandeld. Met andere lezers in gesprek gaan zorgt voor nog meer verdieping en misschien wel tot een hele andere kijk op het verhaal, zegt de bieb. De toegang tot deze informatiebijeenkomst is gratis. Aanmelden via secretariaat@debibliotheekamstelland.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.