Vierendertig startende ondernemers in Amstelveen kregen vrijdag hun certificaat  ter bevestiging dat zij het hele ZAAI-programma hebben doorlopen. Ook dit jaar was er een Nederlandstalige en een Engelstalige groep ondernemers. Wethouder Elzakalai zegt dat de gemeente  extra wil blijven investeren in startende bedrijven, omdat die belangrijk zijn voor Amstelveense economie.

34Met het ZAAI-programma biedt zij Engelstalige en Nederlandstalige startende ondernemers de kans om zich succesvol te groeien en te ‘oogsten’, zegt hij. “ Amstelveen is écht een internationale en ondernemende gemeente met meer dan 12.000 ondernemers en we willen ons goede ondernemersklimaat behouden.”

Ondernemingsplan

ZAAI – een initiatief van gemeente, Rabobank en Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) – os bedoeld om startende ondernemers in Amstelveen te helpen succesvol te ondernemen door masterclasses, ‘intervisie’ en bedrijfsbezoeken. Het wordt al dertien jaar georganiseerd. De afgelopen 6 maanden hebben de ‘ZAAI-lingen’   diverse masterclasses gevolgd over onderwerpen die startende ondernemers op weg helpen met het bouwen van een stevige basis voor hun onderneming. Daarbij komen aan bod onder meer netwerken, social media, marketing, sales, AVG, financiën, doelen stellen en het opstellen van een ondernemingsplan.

Trainers

De trainers hebben veelal zelf vroeger aan ZAAI deelgenomen. Tijdens de bedrijfsbezoeken en netwerkbijeenkomsten maken deelnemers aan het programma kennis met lokale MKB ondernemers. “De kennis over ondernemen is voor hen heel erg toegenomen door het ontwikkeltraject ZAAI”, vindt wethouder Elzakalai. “Door de bedrijfsbezoeken aan RadarVertige, VireMedia, Kragtwijk, VireMedia, Flynth, Giga Storage, Van Poelgeest, ANNA en  AM Match en de netwerkbijeenkomsten van de OA is ook het netwerk van de deelnemers gegroeid.” Volgens hem zijn er ‘mooie samenwerkingen’ ontstaan. “Zo werkt een deelnemer met een eigen huidverzorgingskliniek nu samen met een voedingsdeskundige. En twee therapeuten, die elkaar via ZAAI hebben ontmoet, delen nu een werkruimte. We kijken uit naar een goede en leerzame editie volgend jaar.”

Eind 2024 gaat de inschrijving van start voor weer een nieuw ZAAI-Amstelveen programma. Voor informatie over het ZAAI programma: www.zaaiamstelveen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.