Rond de langste dag van het jaar, vrijdag 21 juni, viert men in de Paaskerk aan het Augustinuspark het Midzomer Inspiratiefestival, een feest rond Johannes de Doper (Sint Jan) als vlammende verwijzer naar Jezus Christus. Op vrijdagavond zijn er verschillende workshops rond het thema ‘licht’. En zondagmorgen 23 juni (10.00 uur) is er een bijzonder liturgisch project. Voormalige stadsdichter Koos Hagen, Gert Jan Slump en Nico Hovius hebben het muziekstuk ‘Licht, het vuur van Sint Jan’ geschreven en gecomponeerd. Dat wordt uitgevoerd door een projectkoor onder leiding van Nico Hovius en musici.

De gratis workshops van 19.00 tot 21.00 uur gaan allemaal over ‘licht’.

Workshops over ‘licht’

De schrijvers en de componist nemen bezoekers bijvoorbeeld mee naar ontstaan en opzet van het muziekproject ‘Licht’. Als antwoord schrijven de deelnemers een tekst die op zondag in de kerkdienst terugkomt. Ook us er een workshop over licht zien, een christelijke meditatie. Een eenvoudige oefening die verlichtend werkt en die we kunnen gebruiken om afstand te nemen van de dagelijkse drukte. Om tot rust te komen. De derde workshop gaat over dag en nacht, die het ritme van het leven bepalen. Het verhaal van de schepping begint met de scheiding van het licht van de duisternis.

Lezing

Over het feest van Sint Jan wordt een lezing gegeven. Op 24 december vieren we de geboorte van Jezus, maar minder bekend is het feest van Sint Jan op 24 juni, de geboorte van Johannes, hoewel de Bijbel over beide data – in midwinter en midzomer – niets zegt, vraagt men op het festival zich of hoe men kan meebeleven welk verhaal achter de feesten schuilgaat. De vijfde workshop is gewijd aan een creatief en kleurrijk avontuur. Bij deze workshop gaat men creatief aan de slag met de thema’s licht en kleur. Aanmelden voor de workshops: communicatie@pga-b.nl. Meer informatie: www.pga-b.nl.

7 REACTIES

 1. Hehe, er gebeurt weer eens wat in die Paaskerk. 90% van de tijd staat die gewoon leeg. Onder de kerk zou je toch een pracht van buurthuis kunnen maken , maar de kerk schijnt nogal veel huur te vragen, maar onze christenlijke broeders zijn niet te beroerd om weer eens subsidie aan te vragen bij de overheid als er weer eens iets aan het gebouw mankeert.

  • Mij valt op dat er veel in de Paaskerk gebeurt. Dus of je percentage klopt, weet ik niet. En een buurthuis onder een kerk lijkt mij ook niet veel, terwijl een stukje verder het MOC (buurthuis Keizer Karel Park) ligt en je toch zult moeten schipperen met kerkelijke en politieke vergaderingen, om maar wat te noemen.

   • Als ik er langs fiets/loop is het nagenoeg altijd gesloten. En dat MOC gebouw heeft niet een café ruimte die altijd open is, zoals de Bolder en de Meent, terwijl het KKP de grootste wijk is. Het is toch vreemd , dat een heleboel stamgasten uit een kroeg die jij ook kent, allemaal in de Meent biljarten.

     • En wat is mis met met mensen uit Islamitische landen die trachten onze taal machtig te worden, want er zitten ook anderen . Dat weet ik toevallig van een Chinese dame die daar ook kwam. Ik deed het in de Meent met allerlei mensen waaronder ook moslims. Zou je dan verschil moeten maken tussen moslims en anderen, meneer Bos? Ik vind dat het moet klikken en dat men zijn afspraken moet nakomen. Daarbij is godsdienst totaal onbelangrijk. En ja , ik ben er een paar maal geweest voor een IPad cursus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.