Op zaterdag 29 juni (19.00 uur) transformeert House of Vineyard de tentoonstellingsruimte tussen het werk van Pierre Verger en Diana Blok van het Cobra Museum tot een speelveld voor ‘genderexperimenten’ en expressie, meldt het museum.  Na een ‘pop-up’ shop on het walk-in atelier van Anarist Veneyard (19.00 uur volgt de workshop ‘Walking & Twisting the Binary’ van Amber Vineyard. Zij leert bezoekers volgen s het museum de ‘fijne kneepjes van lopen, poseren en Belichaming’.

Dat is allemaal voorbereiding op wat de finale heet.

Ballroom

In de Ballroom cultuur is lopen een kunst en ‘een radicale daad van genderexperiment’, zegt het Cobra Museum. “Door overdreven bewegingen, gebaren en stijlvolle keuzes kunnen deelnemers conventionele gendernormen ondermijnen.” De avond wordt besloten met ‘Runway with a Twist’ van 21.00 tot 22.00 uur. Moeder Amber Vineyard nodigt deelnemers uit te lopen en te twisten op de muziek van DJ Frandy Perez.

House of Vineyard is een van de eerste Nederlandse ballroom-houses, opgericht door ‘Mother’ Amber Vineyard. Samen met ‘Father’ Elly Vineyard hebben ze een gekozen familie gevormd. Sinds haar oprichting had House of Vineyard volgens het museum een grote impact op de ballroomcultuur en bevordert het gemeenschapsvorming, biedt het educatieve mogelijkheden en daagt het conventies binnen en buiten de ballroomscene uit. De Vineyard-avond is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.