Zondagmiddag (23 juni) om 15:00 uur wordt een Korenmiddag gehouden in het Openluchttheater Elsrijk. Dan presenteren zich een gemengd koor, een Japans koor en het Vriendenkoor Uithoorn. Op zondag 30 juni (ook 15.00 uur) speelt de theatergroep Toetssteen de toneelvoorstelling ‘De Kus’. Het pianoconcert van de Japanse musicus Megumi Tanno in Huis Elsrijk gaat dan niet door, wegens ‘omstandigheden’, meldt Stadsdorp Elsrijk dat voor de organisatie voor programma’s in zowel het Openluchttheater als in het ‘Huis’ zorgt.

Bl3nd3d is het gemengde koor. Er worden gevarieerde en meerstemmige arrangementen gezongen waarbij verschillende stijlen de revue passeren.

Japans

Japans koor Nichiran Net Chorus Sora bestaat nu 14 jaar. Onder de muzikale leiding van dirigent Yukari Nanami en pianist / componist Tamako Suzuki, treedt Chorus Sora (Sora=blau lucht, hemel) voornamelijk op in Amstelveen. De specialiteit van het koor is Japans traditionele en moderne muziek. Maar ook het internationale klassiek en volksmuziek worden in gevarieerde uitvoeringen ten gehore gebracht, bewerkt en getoonzet door bekende en onbekende componisten, in het Japans en andere talen. Het concert in Openluchttheater Elsrijk is een afwisseling van klassieke werken en volksmuziek uit verschillend landen, zoals Nihon no Shiki no Uta (Japans Vier Seizoenen Liederen -van Lente tot Zomer), Pachelbel’s  Canon en Tulpen uit Amsterdam (Sora’s originele versie).

Vriendenkoor Uithoorn is precies wat de naam suggereert; een koor bestaande uit vrienden die uit volle borst hun repertoire zingen. Het theater gaat open om 14:30 uur, aanvang programma 15:00 uur. Toegang is € 5,00. Kaartverkoop via www.openluchttheaterelsrijk.nl.

Kus

Wéér een kus op de mond, wat onlangs een voorzitter van een voetbalbond in de problemen bracht. Voorzitter Leopold Steels van een voetbalclub kuste de aanvoerster eveneens op de mond na het behalen van het landskampioenschap bij de dames. “Ik doe toch niks”, vindt hij en zijn vrouw Fleur staat vierkant achter hem. “Waar hebben we t over?”, zegt ze. “Ik bedoel, toen wij vroeger bij het dorpskoor zongen zijn we toch overal betast?” Maar de broer van Leopold, Lammert, denkt daar heel anders over. Hij vreest dat dit gaat uitlopen op een ramp. Zodra hij ziet dat een filmpje met de kus viral gaat trommelt hij zijn vrouw Bea op en rijdt naar het huis van zijn broer. “Damagecontrol!” Toevallig zijn net die avond zoon HJ en diens nieuwe vriendin Jeltje op bezoek bij Leopold en Fleur HJ heeft namelijk iets heel belangrijks met zijn vader te bespreken. Dit heeft alles te maken met het werk van Leopold, die directielid is van STEEL (de hoofdsponsor van de voetbalclub). De laatste tijd zijn er wat rapporten boven tafel gekomen over hoe het bedrijf met milieuvoorschriften omgaat die op zijn zachtst gezegd niet erg fris zijn. Al deze ingrediënten garanderen een explosieve avond. Relaties worden op scherp gezet, oud zeer komt naar boven, generaties botsen en Leopold dreigt alles te verliezen wat hij heeft opgebouwd. En dat allemaal door één onschuldige kus… Of is het allemaal niet zo onschuldig? Het Openluchttheater ligt aan de De Ruwiellaan 20 in Park de Ruyschlaan in Elsrijk. Toegang tot de toneelvoorstelling kost € 7,50. Kaartverkoop via de website.
Zaal open om 14:30 uur, aanvang 15:00 uur.

Pretpiste

Kinderen van circusschool Pretpiste treden zondag 7 juli (15.00 uur) weer op in het Openluchttheater. Het is de zesde keer en de circusschool belooft nieuwe circusacts te presenteren. Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Zaal open om 14:30 uur.

Pretpiste

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.