De zogeheten bomenwandelingen van de gemeente trokken niet zo gek veel deelnemers. Er werden  er drie georganiseerd, in Amstelveen Noord en Zuid alsmede bij de presentatie van  het Bomenplan door wethouder Floor Gordon. De gemeente zegt dat die wandelingen ‘druk bezocht’ werden, terwijl zij eerder meedeelde dat er steeds maximaal vijftig personen per wandeling kwamen. Dat is ten hoogste 150 dus, terwijl dat ruim geschat is. Maar laat het er 150 zijn (waarschijnlijk veel minder), dan is dat minder dan ongeveer 0,15 % van de bevolking. Bij de presentatie van het Bomenplan waren alleen VVD, 50Plus, GroenLinks en bbA die een vertegenwoordiging hadden gestuurd. De andere acht fracties van de gemeenteraad waren er niet.

Wethouder Floor Gordon  van Groen en Duurzaamheid moedigt nu inwoners aan online hun mening te geven. Volgens de gemeente vulden al driehonderd mensen de vragenlijst daarop in.

Meedenken

En er moeten er meer meedenken volgens Gordon. Op denkmee.amstelveen.nl . De wethouder vindt het ‘geweldig’ dat zoveel “Amstelveners meedenken over het groen in hun stad”. Tijdens de bomenwandelingen hebben inwoners waardevolle inzichten en ideeën gegeven, zegt ze.  “Deze ideeën zijn heel belangrijk voor een bomenplan dat goed past bij wat de mensen in Amstelveen willen.” Tot en met 30 juni kunnen inwoners digitaal de enquête nog invullen via het online platform. Alle input is volgens de gemeente van grote waarde en helpt bij het ontwikkelen van het Bomenplan.

 Mooiste bomenfoto 

 Zij moedigt ook inwoners aan hun mooiste bomenfoto in te sturen naar bomenplan@amstelveen.nl en daarbij in een paar regels hun persoonlijke verhaal achter de foto te vertellen. Het insturen van de foto’s kan ook tot en met 30 juni. In het najaar publiceert de gemeente de drie mooiste foto’s in de krant en op haar website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.