Zelfs beschuldigingen over het taalgebruik van amstelveenblog.nl, hoewel zeer discutabel, moeten blijkbaar anoniem blijven en worden niet openlijk door de commentatoren gedeeld. Daar verschuilen de inzenders hun flauw verwoorde kritiek achter laffe pseudoniemen  als ‘Paal’ en ‘Bomenkapper 66’, die nooit zijn te achterhalen.

Men mag mij voor alles en nog wat uitschelden, dat heb ik schijt aan, maar dan dienen de inzenders van scheldkanonnades niet te laf te zijn om hun ware identiteit bekend te maken. Dus niet zich te verschuilen achter ‘VVD-vriendje’ of ‘Taaladvies’ (dat laatste slaat trouwens nergens op, gaat nooit over de inhoud en treft andere media niet), Zaal of Aal en andere schuilnamen.

Indringer

De vrijheid van meningsuiting brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee. Spoorloos schelden en kritiek uiten, verwijder ik dus zo snel mogelijk. Als een anonieme indringer wenst zijn – doorgaans onbeholpen – kritiek op de artikelen niet openlijk te spuien, trek in mijn conclusies. Dat heeft niets met censureren te maken. De wel toegestane reacties bewijzen het tegendeel.

De reacties van degene die zich Bennie Cohen noemt, wegens het schrikbarend stijgende antisemitisme, zijn anders omdat ik hem kan bereiken. Dat heeft met rechts of links niets te maken, noch met enige andere politieke keuze dezerzijds. Ook dat blijkt uit de reacties op deze site.

Schelden

Omdat veel reacties afkomstig zijn van anonieme lafbekken, haal ik die dus weg. Dat lot treft dus hen als die zich achter bijvoorbeeld VVD-vriendje, ‘prioriteiten’, Burger, Piet, Zaal, Oud, Rechts of andere onzinnigheden verschuilen. Er zijn trouwens meer van die anonieme reacties. Dat anonieme geneuzel, zoals over een hoofd- of onderkast letter, ben ik zat. Net als alle andere klachten van degenen die het liefst voor niet op te sporen pseudoniemen kiezen. Ik baal ervan en meen dat ik volledig dat recht heb. Het nadeel van dit medium is in zekere zin dat men onmiddellijk kan reageren. Bij andere media is dat niet zo en die worden dan ook niet getroffen door anoniemen.

13 REACTIES

  • Maar klokkenluiders zijn toch anderen dan ‘VVD-vriendje’ en betweters over alleen de taal. Bovendien is bij media de naam van een klokkenluider bekend, die dat niet op hun beurt bekend maken. De op deze site acht achter de anonimiteit verschuilende lieden, zijn totaal onbereikbaar. Dat is het verschil.

 1. De uitzondering die u maakt voor Bennie Cohen is gewoon stuitend, omdat u hem wel kan bereiken , mag hij anderen zeker anoniem uitschelden. Vreemde redenatie.

  • Het verschil is inderdaad dat ik Bennie Cohen wél kan bereiken en de andere anoniemen niet. Het is met Bennie als ingezonden stukken, waaronder staat dat ‘naam en adres’ bij de redactie bekend zijn. Bennie is een Jood en de jodenhaat neemt ook in Amstelveen toe, wat bleek uit de vrouw die op haar werk en huis voor kindermoordenares werd uitgescholden. Daartegen verzette zich heel de gemeenteraad door een verklaring te tekenen, die alleen door de SP niet werd getekend.

   • Maw de beledigende teksten die Bennie Cohen moet je zien als ingezonden stukken. Nou dan zijn die vaak van het allerlaagste niveau. Verschil van mening mag, maar mensen betitelen als racist en als aanhanger van één van de grootste massamoordenaars ter wereld is gewoon ordinair schelden.
    En ja , ik ben een SP’er en zou dat dan betekenen dat je het daar altijd mee eens bent? Het lijkt me net zulke onzin om te beweren dat elke jood aanhanger is van Netanyahu.

 2. Er is hier nooit sprake geweest van ‘schrikbarend stijgende antisemitisme’, maar wel van gore beledigingen door de anonieme lafbek ‘Bennie Cohen’.

  Als dat niets te maken heeft met rechts of links of met enige andere politieke keuze uwerzijds, dan toch wel met vriendjesjournalistiek.

 3. U gaat te ver. U kunt uw schandelijke bewering niet staven. U kunt ook geen voorbeeld geven van ‘schrikbarend stijgend antisemitisme’ op dit forum.

  Antisemitisme is racisme en dat bestrijd ik consequent, dus ook Joods racisme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.